isparta-oto-ekspertizisparta-oto-ekspertiz
İsrail'den 450 yeni konut inşası
TÜRKİYE 0
ISPARTA DÜĞÜN SALONLARIisparta-oto-ekspertiz-raporuISPARTA-TENTE-BRANDA

İsrail'in, Batı Şeria 450 konut inşası için ihale kararı tepkiyle karşılansa da Tel Aviv yönetimi, bu konuda geçmişte olduğu gibi uluslararası camiaya kulaklarını tıkamaya devam ediyor.

450 KONUT DAHA

Uluslararası hukuku hiçe sayarak 1967 yılındaki "6 gün savaşı"ndan sonra Batı Şeria ve Kudüs'te yerleşim faaliyetlerine hız kesmeden sürdüren İsrail, geçen cuma işgal ettiği topraklarda 450 konut daha inşa edeceğini açıkladı.

ABD 'DERİN ENDİŞE' DUYUYOR

İsrail'in yakın müttefiki ABD yönetimi, İsrail Hükümeti'nin 450 yeni yerleşim birimiyle ilgili kararı için 'derin endişe' duyduğunu dile getirdi. Beyaz Saray Sözcüsü Josh Earnest, bu adımın ve İsrail'in 1967 topraklarında devam ettirdiği yerleşim politikasının İsrail-Filistin barış müzakerelerindeki çabaları boşa çıkartacağını ifade etti.

UCM YOLU

Filistin tarafı ise İsrail'in yerleşim faaliyetlerini, "uluslararası hukuka aykırı bir suç" olarak nitelendirerek, konuyu Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne (UCM) taşımayı planlıyor.

YERLEŞİMCİ SAYISI 600 BİNE YÜKSELDİ

Hamas ile Fetih hareketinin birlik hükümeti kuracağını açıklamasının hemen ardından İsrail, bu sefer de bunu gerekçe göstererek, 2 Haziran 2014'te Kudüs ve Batı Şeria'da bin 500 yeni yerleşim biriminin ihalesini onayladı. İsrail Başbakanı Netanyahu daha sonra buna bin 800 yerleşim biriminin daha eklendiğini belirtti. Sonuç itibariyle İsrail'in "sınır tanımaz" politikaları sonucu günümüzde işgal altındaki Doğu Kudüs ve Batı Şeria'da yaşayan yerleşimcilerin sayısı aşamalı olarak yaklaşık 600 bine yükseltildi.

Kaynak : AA

Yorumlar0
Onay Bekleyenler0
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.