isparta-iyas-marketisparta-oto-ekspertiz
Isparta'ya Yeşil Alan Müjdesi!
ISPARTA
G.Tarihi: 20.08.2016 11:50
0
ISPARTA DÜĞÜN SALONLARIisparta-oto-ekspertiz-raporuISPARTA-TENTE-BRANDA
Benzinliğin Yerine Yeşil Alan Yapılacak

Belediye Başkanı Günaydın, IYAŞ Park AVM yanındaki Belediyeye ait benzinliğin mecliste oybirliği ile yeşil alan ilan edildiğini açıkladı.


Günaydın, Otogar ile Kaymakkapı'daki Özel İdare'ye ait alanla ilgili de önemli bir açıklama yaptı. Mevcut Otogar yeşil alan ilan edilecek, altına 2 kat otopark yapılacak.
 
Kaymakkapı'daki Özel İdare'ye ait taşınmaz da yeşil alan olacak, istimlakı gerçekleştirildikten sonra altı, yeraltı otoparkına dahil edilecek.
 
            Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, basın toplantısının son bölümünde çok önemli açıklamalarda bulundu. Günaydın, yenisi yapıldıktan sonra nasıl değerlendirileceği merak edilen Otogar'ın imarda yeşil alan olarak tescilleneceğini açıkladı. Yeşil alanın altında ise 2 katlı otopark yapılacak. Başkan Günaydın, Modernevler Mahallesi parkı ile IYAŞ'ın park olarak kullandığı alan için düşünülen park projesine yanındaki benzinliğin de ilave edildiğini açıkladı. Günaydın, geçtiğimiz ayki mecliste MHP ve AK Parti grubunun oy birliği ile Belediyeye ait benzenliğin (ŞOFPET) yeşil alan ilan edildiğini söyledi. Günaydın'ın son yeşil alan bombası ise İl Özel İdaresi'nin Kaymakkapı'daki taşınmazı. Belediye Başkanı, Özel İdare'ye ait taşınmazın yeşil alan ilan edileceğini, istimlak yapıldıktan sonra altının yeraltı otoparkına dahil edileceğini açıkladı.

BENZİNLİK YEŞİL ALAN
OLARAK KULLANILACAK

            İşte o çok önemli açıklamalar:
            Modernevler Mahallesi parkı ile IYAŞ önündeki parkı birleştirerek yapıyoruz. Mecliste bir karar aldık. IYAŞ Parkı'nın dibinde kaya parçası gibi görülüyor. ŞOFPET'in olduğu Belediyemize ait yeri meclisimizde ittifak ile karar aldık. Oy birliği ile burayı yeşil alan ilan ettik. 25 bin m2'lik alana burayı da ilave ediyoruz.

OTOGAR YEŞİL ALAN OLACAK
            Önümüzdeki ay meclise getireceğiz. Otogar'ın tamamı, aradaki yol da birleşerek yeşil alan ilan ediyoruz. Altına minimum 2 kat otopark yapıyoruz. Üstüne 3 metre toprak sereceğiz, çınar ağaçları dikeceğiz. Bunu da 25 bin m2'lik parka ilave edebilirsiniz. Meclisimiz buna da destek verecektir. Şehrimizin en yeşil bölgesi olacak. Başlı başına bir kompozisyon proje. Çalışılıyor. Bu çalışmalar başladı. Burası Venedik'ten de Roma'dan da güzel olacak. Bu iddiadayız. Ama binalarımız çirkin olacak. Maalesef yapılmış. Mimarlarımız düzgün çalışmıyor. 2 yıldır otopark için uğraşıyoruz. Hala eleştiriyorlar. Otopark medeniyettir. Bütün siteler de otopark olacak. Bahçeye araba konuyor. Arabaların görünümü çöplüktür. İsterse Mercedes olsun. Caddenin önüne koyduğun zaman o araba görünümlü çöplüktür. Gençler kafetaryaya gidiyor, önüne koyuyor. Kafeteryacı da seviniyor. Mesela Gönül Kahvesi önüne koyuyorlar. Şimdi bunu medeniyet kabul ediyorlar. Gelişmiş ülkeler bunu çöplük kabul ediyor. Yolun kenarına konulan arabalar çöplüktür.

VE ÖZEL İDARE'NİN TAŞINMAZI
 İLE İLGİLİ KARAR ÇIKTI

            Özel İdare'nin yerine 16 katlı otel yapmaya kalkıyorlar. Şimdi orası da yeşil saha oldu. Şimdi yeşil saha olarak istimlak yapılacak. Altını yeraltı katlı otopark yapıp, bizim projemize ilave edeceğiz. Kararımızdan, vizyonumuzdan bir adım geri atmıyoruz. Üstü şimdiki olduğu gibi yeşil saha olacak, altı otopark olacak."

ISPARTA HABER  SÜPER HABER
Yorumlar0
Onay Bekleyenler0
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.