Sigortacılıkta Yeni Dönem: "Alo 193" Hizmete Giriyor

Sigortacılıkta Yeni Dönem: "Alo 193" Hizmete Giriyor
ISPARTA
G.Tarihi: 26.07.2026 22:29
78727 Okunma
0

Sigortacılıkta Yeni Dönem: "Alo 193" Hizmete Giriyor

Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK), araç sahiplerini ve sigortalıları yakından ilgilendiren önemli bir adımı hayata geçirdi. Trafik ve kasko sigortalarına ilişkin hasar ihbarlarının tek merkezden yönetilmesi amacıyla "Alo 193 Ortak Hasar İhbar Merkezi" kuruldu.
Teknik altyapı çalışmaları tamamlanan sistem, 1 Eylül itibarıyla resmi olarak hizmet vermeye başlayacak.

Tüm Sigorta Şirketleri Tek Merkezde

Yeni uygulama, sigortalıların süreçlerini hızlandırmayı ve işlemlerini tek nokta üzerinden kolayca halletmelerini hedefliyor:
  • Kapsam: Sistem ilk etapta trafik ve kasko sigortalarına yönelik hasar başvurularını kabul edecek.
  • Tam Entegrasyon: Bütün sigorta şirketlerinin entegre edildiği merkez sayesinde vatandaşlar, farklı kanallarla uğraşmadan tek numara üzerinden ihbarda bulunabilecek.
  • Usulsüzlük ve Şikayet Hattı: Alo 193, sadece ihbar hattı olarak kalmayıp; hasar sürecinde vatandaşları mağdur eden yasa dışı oluşumlar ve usulsüz uygulamalarla ilgili şikayetlerin doğrudan SEDDK’ya iletilmesine de olanak tanıyacak.

Değer Kaybı Uyuşmazlıklarına Karşı Eylem Planı Tamamlandı

Trafik sigortasındaki değer kaybı uyuşmazlıklarını en aza indirmek ve sektördeki istismarların önüne geçmek amacıyla hazırlanan 5 maddelik eylem planı, Alo 193 Ortak Hasar İhbar Merkezi'nin kurulmasıyla birlikte son aşamasına ulaşarak tamamlanmış oldu.
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
REKLAMLAR