isparta-iyas-marketisparta-oto-ekspertiz
Isparta'da otobüs kazalarının önlenmesine yönelik eş zamanlı toplantı
ISPARTA
G.Tarihi: 22.02.2020 18:40
0
ISPARTA DÜĞÜN SALONLARIisparta-oto-ekspertiz-raporuISPARTA-TENTE-BRANDA
ISPARTA VALİLİĞİ BÜLTENİ

81 İL İLE EŞ ZAMANLI TOPLANTI


Isparta'da olabilecek olası otobüs kazalarının önlenmesine yönelik yapılan bilgilendirme toplantısı, İç işleri bakanlığının genelgesi ile tüm Türkiye ile eş zamanlı olarak Isparta’da Vali Ömer Seymenoğlu’nun başkanlığında gerçekleştirildi.
 


HABER DETAY...
Otobüs Kazalarını Önlenme Toplantısı Düzenlendi
21.02.2020
Otobüs kazaları birden çok kişiyi etkileyen ve kayıplara yol açan bir konu. Kazalara daha fazla dikkat çekilerek farkındalığın artırılması, yol ve trafik güvenliğine katkı sağlayacak görüşlerin alınması, sorunların işbirliği ve koordinasyon içerisinde çözülmesi amacıyla Vali Ömer Seymenoğlu başkanlığında Otobüs Kazalarının Önlenmesine Yönelik Değerlendirme Toplantısı düzenlendi.
Toplantıya; İl Jandarma Komutanı Albay Ünsal Ağaoğlu, İl Emniyet Müdürü Metin Akay, Belediye Başkan Yardımcısı Ercan Akkoç, emniyet ve jandarma yetkilileri, yolcu taşıma kooperatiflerinin temsilcileri, seyahat firması yetkilileri ve sahipleri ile sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.
Toplantının açılış konuşmasında Vali Seymenoğlu, “İçişleri Bakanlığımızın üzerinde durmuş olduğu en önemli konulardan birisi de toplu taşımacılıkta vatandaşımızın ulaşımını sağlayan otobüslerin karıştığı kazaları, konunun muhataplarıyla birlikte ele almak ve en aza indirmek. Çünkü can bizim canımız mal bizim malımız.  Bir kaza olduğunda hepimiz zarar görüyoruz. Bu zararların oluşmaması için diyoruz ki; biraz daha kendimizi bu işe verelim, bizlerin ve sizlerin ne yapması gerekiyorsa bunları en üst düzeyde yapalım. Bakanlığımız da bunu zaman zaman hatırlatma ihtiyacı duyuyor. Tedbirleri bir adım daha ileriye taşıyın diyor. Bunu da işte bu tür toplantılarla yapacağız. Toplantının ardından sizler de kendi ekiplerinize bilgi vererek bu farkındalığın artmasına katkı sunmuş olacaksınız. Yolcu taşıyanlar olarak sürekli alanda olan sizlersiniz, dolayısıyla birazdan arkadaşlarımızın sunacağı bilgileri tüm üyelerimize ve çalışanlarımıza sizlerin aktarmasını istiyoruz. Hep birlikte bu kazaları en aza indirmemiz lazım.” dedi.
Ardından İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürü Durmuş Ali Özkan, otobüs kazalarının sebepleri ve alınması gereken tedbirlerin yer aldığı bir sunum gerçekleştirerek katılımcılara önemli bilgiler verdi. Sunumda;
  • Yol ve trafik güvenliğinin sağlanması için alınması gereken tedbirler,
  • Kış şartlarına uygun lastik kullanılması,
  • Şoförlerin yol, hava, trafik durumunun gerektirdiği şartlara uygun hızda seyretmeleri ve hız ihlali yapmamaları,
  • Mevzuatın öngördüğü sayıda şoförün yolculuk esnasında araçlarda bulundurulması,
  • Kazaların temel nedeni olan yorgun/uykusuz araç kullanmanın önlenmesi,
  • Firmaların sık sık şoför değiştirmemesi, çalışma sürelerinin kaydının tutulması,
  • Seyahat süresince şoförlerin ve yolcuların emniyet kemeri takmaları ve bu yönde araç içerisinde gerekli uyarıların/kontrollerin yinelenmesi,
  • Sürücü seçiminde titiz davranılması, uzun yol deneyimine ve güvenli sürüş bilgisine sahip şoförlerin çalıştırılması,
  • Firmalarca sefer öncesinde veya haftada bir kez otobüslerin ve şoförlerin yeterliliklerinin kontrol edilmesi/gözlenmesi,
  • Trafik güvenliğine yönelik kontrollerin aksatılmadan yapılması,
  • Terminallerde ve güzergâh üzerinde araçların takograf, ışık, far vb. teknik donanım/ekipmanların denetlenmesi,
  • Belirlenen alanlar dışında yolcu bindirme/indirmenin yapılmaması,
  • Otobüs yangınlarının nedenleri ve alınabilecek önleyici tedbirler,
konularında katılımcılara bilgi aktarıldı.
Sunumun ardından Vali Seymenoğlu katılımcılara tek tek söz vererek talep ve önerileri dinledi.




















 
 
Yorumlar0
Onay Bekleyenler0
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.