isparta-iyas-marketisparta-oto-ekspertiz
ISPARTA'DA EMNİYETTEN  “DÜMEN” İSİMLİ BÜYÜK OPERASYON
ISPARTA 0
ISPARTA DÜĞÜN SALONLARIisparta-oto-ekspertiz-raporuISPARTA-TENTE-BRANDA
İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ BASIN BÜLTENİ
  
KOM Daire Başkanlığı koordinesinde Yurt genelinde 43 ilde eş zamanlı olarak 16.06.2022 tarihinde “DÜMEN” adı altında gerçekleştirilen Nitelikli Dolandırıcılık operasyonu kapsamında;
Isparta Cumhuriyet Başsavcılığının talimatları doğrultusunda KOM Şube Müdürlüğü ekiplerince yapılan çalışmada Isparta il merkezine bağlı olan köyde eski muhtar ve azalarının yetkilerini kullanarak, kimi zaman da tehdit ve yıldırma politikaları uygulayarak usulsüz işlemler gerçekleştirdikleri bu şekilde Kamu zararına yol açtıkları, dosya kapsamında yapılan incelemeler ve Bilirkişi Raporları ile tespit edilmiştir.
Yapılan çalışmalar ve aramalar neticesinde;
  • Çok sayıda evrak (dosya, ajanda, klasör, yazışma evrakları vb.),
  • 1 adet gaz tabancası ve şarjörü,
  • 1 adet ruhsatsız 9 mm 14’lü tabanca ve şarjörü,
  • 51 adet 9 mm fişek,
  • 1 adet tam otomatik ruhsatsız av tüfeği ve bu tüfeğe ait 6 adet şarjör,
  • 30 adet av tüfeği fişeği ele geçirilmiştir.
Ele geçen suç unsuru malzemelere el konularak,  konu ile ilgili F.K -M.K- Ö.Ç -A.Ç- Ü.K -S.D - C.K isimli 7 şüpheli şahsa işlem yapılmış 5 şüpheli şahıs gözaltına alınmıştır. Şüpheliler hakkında Nitelikli Dolandırıcılık, Zimmet, Resmi Belgede Sahtecilik, 6136 SKM (Silah Kaçakçılığı) suçlarında gerekli adli işlemler başlatılmıştır.
 
Değerli hemşehrilerimizin 112 Acil Çağrı Merkezi hattına ve 505 318 32 44 numaralı WhatsApp ve BİP iletişim kanalımıza gösterdikleri ilgiye teşekkür ediyoruz. Sizlerden gelen her türlü talep ve bilginin bizler için değerli olduğunun ve titizlikle takip edileceğinin bilinmesi hususunu bilgilerinize sunuyoruz.
  
 
   ISPARTA EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ

image
 
Yorumlar0
Onay Bekleyenler0
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.