isparta-detayli-oto-yikamaisparta-detayli-oto-yikama
Isparta'da 2022 Yılı Lider Çocuk Tarım Kampı Tamamlandı
ISPARTA
G.Tarihi: 08.06.2022 13:55
0
ISPARTA DÜĞÜN SALONLARIisparta-oto-ekspertiz-raporuISPARTA-TENTE-BRANDA

Sayı : E-59916911-621.99-5868353
Konu : 2022 Yılı Lider Çocuk Tarım Kampı Tamamlandı
BASIN BÜLTENİ
2022 Yılı Lider Çocuk Tarım Kampı Tamamlandı
Tarım ve Orman Bakanlığı Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığının koordinasyonunda Isparta İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından düzenlenmiş olan "Lider Çocuk Tarım Kampı" etkinlikleri başarıyla tamamlandı.
Tarım ve Orman Bakanlığınca 2014 yılından itibaren "Lider Çocuk Tarım Kampı" adı altında İlköğretim 4. sınıf öğrencilerine, doğa bilinci ve çevre farkındalığı kazandırmak, tabiatla buluşmalarını sağlamak, tarladan sofraya gıda üretim teknolojileri ve gıda güvenilirliği hakkında bilgi vermek amacıyla kamp etkinlikleri düzenlenmektedir.
Bu kapsamda, İlimizde Isparta İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürlüğü koordinasyonunda gerçekleştirilen etkinliklere Isparta Merkez Hafız İbrahim Demiralay İlkokulu 4. sınıf öğrencilerinden toplam 34 öğrenci katıldı.
İlk gün İl Tarım ve Orman Müdürlüğü toplantı salonunda "Lider Çocuk Tarım Kampı" logolu pasta kesilerek etkinlikler başladı.
Kamp programının teması ''Uluslararası Geleneksel Balıkçılık ve Su Ürünleri Yetiştiriciliği'' olarak belirlenmiş olup bu kapsamda; öğrencilerin balıkçılık ve su ürünleri konularında ilgilerini arttırmak ve farkındalık yaratmak amacıyla su ürünlerini ve su kaynaklarını tanıtmak, su ürünleri tüketiminin beslenmemizdeki önemi, yörelerine özgü türleri tanımaları, kaybolmakta olan türlere karşı doğa ve çevre bilincinin geliştirilmesi konularında İl Müdürlüğü personellerince eğitim verildi. Sunumların ardından Orman Bölge Müdürlüğü ziyaret edildi.
Programın öğleden sonraki bölümünde Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Eğirdir Su Ürünleri Fakültesi ile Süleyman Demirel Üniversitesi Ziraat Fakültesi bünyesinde faaliyet gösteren Çiftçi Eğitim Merkezi gezildi. Yetkililer tarafından öğrencilere bilgi verildi.
Lider Çocuk Tarım Kampının 2. gününde öğrenciler gezilerine lokum üretim işletmesi gezisi ile başlayarak yetkililerden bilgi alındı. Ardından mantar işletmesi ve balık üretim ve işleme tesisi ziyaret edildi. SAREM'de su ürünleri tanıtıldı ve birimler gezildi. MAREM ziyaretinde ise çocuklar fesleğen dikim etkinliği gerçekleştirdiler.
Kampın öğleden sonraki bölümünde elma paketleme tesisi ve ağ işletmesi ziyaret edilerek yetkililerden bilgi alındı.
Kampın son gününde ise ilk olarak gül bahçesi ziyaret edildi. Gül bahçesinde gül toplayan, gül koklayan öğrenciler doyasıya eğlendi. Daha sonra İlimiz merkeze bağlı Yazısöğüt köyünde bulunan çilek bahçesine gidilerek, dalından çilek toplayan öğrencilere bahçe sahibi ve teknik personel tarafından bilgi verildi. Kampın öğleden sonraki bölümde ise öğrenciler Aşağıgökdere'de alabalık yetiştirme çiftliğinde yemek yiyerek eğlenceli vakit geçirdiler.
Kampa katıldıkları için çok mutlu olduklarını ve yeni bilgiler edindiklerini ifade eden öğrenciler kendilerine üç gün boyunca rehberlik eden İl Müdürlüğü personeline teşekkür ederek etkinliğin devam etmesi temennisinde bulundular.
İl Tarım ve Orman Müdürü, İl Milli Eğitim Müdürü, İl Tarım ve Orman Müdür yardımcısı ve Şube Müdürlerinin öğrencilere katılım belgesi ve çeşitli hediyeler takdim etmesiyle kamp sona erdi.

Eyup ADIGÜZEL
İl Müdürü

 
IMG-9818IMG-0748IMG-1001

IMG-0685IMG-9860

 
Yorumlar0
Onay Bekleyenler0
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.