GÜCÜ ETKİSİNDE
ISPARTA OTO EKSPERTİZ

ISPARTA MUTFAĞI "Geleneksel Tatlarımızdan Seçmeler" 17

ISPARTA MUTFAĞI "Geleneksel Tatlarımızdan Seçmeler" 17
ISPARTA 0
Isparta Düğün Salonları
ISPARTA MUTFAĞI "Geleneksel Tatlarımızdan Seçmeler"
Ramazan ayı boyunca hergün yöresel yemeklerimizden tariflerimiz olacak. Bugünkü tarifimiz "Külür"
Afiyet olsun...
 
ISPARTA PEKSİMETİ
MALZEMELER10-12 Kişilik - Hazırlama Süresi: 40 dk
 
Pişirme Süresi: 15 dk
 
1 kg Un
 
1,5 Paket Kuru Maya
 
1 Çorba Kaşığı Tarçın
 
1 Tatlı Kaşığı Toz Karanfil
 
1,5 Su Bardağı Sıvı Yağ - Tereyağı karışımı
 
Aldığı Kadar Su
 
2 Adet Yumurta
 
YAPILIŞI
 
Tim malzemeler karıştırılarak özlü bir hamur yapılır, 30 dakika mayalandırma için bekletilir,Hamurdan portakal büyüklüğünde bezeler kopardır. Yanm cm kalınlığında daire şeklinde açılır. Üzerine yumurta çırpılıp sürülür. Önceden ısıtılmış fırında 15 dakika pişirilir.
 
EK BİLGİ:
 
Ramazan ayında sahurda yapılan hu çörek, yağ ile yoğrulduğundan dolayı çabuk bayatlamadığından önceleri hacca giderken hac yollukları için hazırlanırdı.


image
 
Yorumlar0
Onay Bekleyenler0
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.