isparta-ozel-guvenlikisparta-oto-ekspertizisparta-dogus-mutfak
ISPARTA MUTFAĞI "Geleneksel Tatlarımızdan Seçmeler" 11
ISPARTA
G.Tarihi: 25.04.2021 15:26
0
ISPARTA DÜĞÜN SALONLARIisparta-oto-ekspertiz-raporu
ISPARTA MUTFAĞI "Geleneksel Tatlarımızdan Seçmeler"
Ramazan ayı boyunca hergün yöresel yemeklerimizden tariflerimiz olacak. Bugünkü tarifimiz "Uzun Kabak Yemeği"
Afiyet olsun...
 
UZUN KABAK YEMEĞİ
MALZEMELER6-8 Kişilik - Pişirme Süresi: 30-35 dk
 
2 kg Uzun Kabak
 
250 gr Haşlanmış Et
 
1 Kase Haşlanmış Nohut
 
1 Adet Kuru Soğan
 
1 Çay Bardağı Sıvı Yağ
 
Tuz
 
Su
 
YAPILIŞI
 
Kabak soyularak küçük küçük doğranır. Soğan yağda kavrularak, haşlanmış nohut, et ve kabaklar ilave edilir. Üzerine çıkacak kadar su eklenerek kısık ateşte pişirilir, dinlendirilerek servis yapılır.
 
EK BİLGİ:
 
Yöresel ismi ASma Kabağı olarak da bilinmektedir.

image
Yorumlar0
Onay Bekleyenler0
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.