GÜCÜ ETKİSİNDE
ISPARTA OTO EKSPERTİZ

ISPARTA MUTFAĞI "Geleneksel Tatlarımızdan Seçmeler" 10

ISPARTA MUTFAĞI "Geleneksel Tatlarımızdan Seçmeler" 10
ISPARTA
G.Tarihi: 24.04.2021 15:04
0
Isparta Düğün Salonları
ISPARTA MUTFAĞI "Geleneksel Tatlarımızdan Seçmeler"
Ramazan ayı boyunca hergün yöresel yemeklerimizden tariflerimiz olacak. Bugünkü tarifimiz "Kurutulmuş Badılcan Yemeği"
Afiyet olsun...
 
KURUTULMUŞ BADILCAN YEMEĞİ
 
MALZEMELER6-8 Kişilik - Pişirme Süresi: 20-25 dk
 
500 gr Kurutulmuş Patlıcan
 
Bir Parça Pastırma 
 
2 Su Bardağı Bulgur
 
1 Çorba Kaşığı Salça
 
1,5 Çay Bardağı Sıvı Yağ
 
Tuz
 
Su
 
YAPILIŞI
Yaprak şeklinde kurutulmuş patlıcanlar haşlanır, suyu süzdürülür ve doğranarak hazır hale getirilir. Diğer tarafta, tencere içerisinde kuşbaşı şeklinde doğranmış pastırmalar önce yağda kavrulur. Bir kaşık salça ilave e dilerek, birkaç dakika daha kavrulur. Önceden haşlanarak hazır halde olan patlıcanlar da eklenerek, yeterli miktarda su dökülüp kaynatılır. İçine tuzu katılarak bulguru salınır. Pastırmanın tuzu yeterli ise yemeğe tuz katılmaz. Pişen yemek hafif sulu şekilde ateşten indirilir,
 
EK BİLGİ:
Patlıcan yemeği, kıymalı olarak da yapılabilir.

image

 
Yorumlar0
Onay Bekleyenler0
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.