isparta-ozel-guvenlikisparta-oto-ekspertizisparta-dogus-mutfak
HIZLI BAŞLA ISPARTA
Isparta Haberleri
G.Tarihi: 26.08.2015 00:41
0
ISPARTA DÜĞÜN SALONLARIisparta-oto-ekspertiz-raporu

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu(TÜBİTAK) tarafından yenilikçi iş fikirlerinin desteklenmesi amacı ile başlatılan “Bireysel Genç Girişimci Programı(BIGG)” başladı. Tanıtım ve bilgilendirme faaliyetleri kapsamında, SDÜ Teknoloji Transfer Ofisi Koordinatörlüğünce Mühendislik Fakültesi E-8 Binası Konferans Salonu’nda “Hızlı Başla Isparta” başlıklı bir eğitim düzenlendi.

Eğitimde, TÜBİTAK’ın resmi uygulayıcı kurumlarından E-Biltem uzmanları Aysun Demirdöven ve Mustafa Çakır tarafından “BiGG-SEA ve Bireysel Genç Girişimci Program Kurgusu”, “İş Fikriniz için Fizibilite ve Teknogirişimcilik 101”, “BiGG Özelinde Ar-Ge ve İnovasyon Nedir?”, “İş Fikriniz İçin Nasıl Patent Araştırması Yapılır?” konulu sunumlar gerçekleştirildi. Eğitime katılan 135 girişimciye katılım belgeleri verildi.

BiGG Programı, Türkiye’de girişimcilik ekosisteminin gelişimini hızlandıracak şekilde, TÜBİTAK’la birlikte girişimcilere destek verecek başka kuruluşları da bünyesinde topladı. BiGG Uygulayıcıları olan bu kuruluşlar girişimcilere birçok ilde iş rehberliği, girişim kampları, eğitimler, ön kuluçkalık gibi hizmetler sağlayacak. İş fikirlerini bu hizmetlerden faydalanarak geliştiren girişimci adayları, hazırlayıp ön onay aldıkları iş planlarıyla TÜBİTAK’a başvuracak ve bu yıl 150 bin TL’ye yükseltilen hibe destekten yararlanmak için yarışacak.

Yorumlar0
Onay Bekleyenler0
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.