isparta-oto-ekspertiz
MÜZE VE ÖRENYERLERİ GÜMBÜR GÜMBÜR
BURDUR 0
ISPARTA DÜĞÜN SALONLARIisparta-oto-ekspertiz-raporuISPARTA-TENTE-BRANDA
BURDUR’DA MÜZE VE ÖRENYERLERİNE YERLİ VE YABANCI TURİSTLER AKIN EDİYOR.
 

Pek çok medeniyete beşiklik etmiş ve ucu prehistorik dönemlere dayanan derin izler saklı Burdur kentinde müze ve örenyerlerine gidenler bu tarihe tanıklık ediyor. Gerek müzekart uygulamasıyla, gerek bayram tatillerinde ve gerekse kültür turları için tarihi kentleri, antik kentlerde yapılan kazıları, kazı dönemindeki gelişmeleri incelemek isteyen herkes müze ve örenyerlerine rahatlıkla gidebiliyor. Tarihteki adı psidya olan Burdur kentine dünyanın her yerinden ziyaretçiler geliyor.

Başta Hadrian Heykeli gibi çok değerli eserleri bünyesinde barındıran Burdur kent müzesi olmak üzere, Sagalassos, Kibyra, Kremna gibi örenyerlerine gidenler tarihsel yolculuğa çıkabiliyor.

2015 yılının ilk beş ayında da

Burdur Kent Müzesine 1846 yerli, 232 yabancı turist,

Kibyra Antik Kentine 1630 yerli, 102 yabancı turist,

Sagalassos Antik kentine 3036 yerli, 1026 yabancı turist,

Kremna Antik kentine 97 yerli turist ziyaret etmiş durumda. Uzak ve yakın tarihini antika eserlerle görerek öğrenmek isteyen herkes Burdur Kent Müzesine, Sagalassos’a, Kremna’ya ve Kibyra’ya rahatlıkla gidebiliyor. 


 

Diğer Fotoğraflar




Yorumlar0
Onay Bekleyenler0
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.