isparta-iyas-marketisparta-oto-ekspertiz
Isparta’nın ilk Sakin Şehri Yalvaç
TÜRKİYE 0
ISPARTA DÜĞÜN SALONLARIisparta-oto-ekspertiz-raporuISPARTA-TENTE-BRANDA
Türkiye’de ilk olarak İzmir’in Seferihisar ilçesi ile başlayan ve dünyada 264 kent, ülkemizde ise sadece 18 ilçeye verilen Cittaslow (Sakin Şehir) sertifikasını, Isparta’nın 2 ilçesi, almaya hak kazanmıştır.

Isparta’nın ilk Sakin Şehri Yalvaç, tarih öncesi çağlardan bu yana binbir çeşit medeniyete ev sahipliği yapmış, ziyaretçilerine adeta 1 günde 5000 yılı birden yaşatan bir kültür noktasıdır. Anadolu’nun bir zamanlar belki de en işlek coğrafyasına, tüm yolların, yolcuların buluştuğu bir konuma sahip Yalvaç’ı gezmekle, unutulmaya yüz tutmuş geleneksel yaşamlardan kıymetli el işçiliklerine, geleneksel mahalle fırınları ve mutfak kültürüyle, tarihi kalıntılardan günümüze uzanan kültürel etkileşimlerine zengin ve keyifli bir yolculuğa çıkmış olacaksınız.
Isparta’nın ikinci Sakin Şehri unvanına sahip Eğirdir, Bizans, Selçuklu ve Osmanlı medeniyetlerine ev sahipliği yapmış, Eğirdir Kalesi ile Hızırbey Camisi ve Dündarbey Medresesi gibi tarihi yerlere sahiptir. Eğirdir halkı tarafından Atatürk’e verilen Can Adası ve Yeşil Adası, Dağ Komando Okulu, Kasnak Meşesi ve Sığla Ormanları, elması, Eğirdir’de görülen Apollon Kelebeği ile 7 renkli göl adıyla anılan Türkiye’nin 4. büyük gölü görülmeye değerdir.

Isparta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Bir açık hava ve anıt görseli olabilir

Bir açık hava görseli olabilir




 
Yorumlar0
Onay Bekleyenler0
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.