isparta-oto-ekspertizisparta-oto-ekspertiz
Yabancı dil eğitimde TED Isparta Koleji farkı
ISPARTA 0
ISPARTA DÜĞÜN SALONLARIisparta-oto-ekspertiz-raporuISPARTA-TENTE-BRANDA

Yabancı dil eğitimi ile farkını ortaya koyan TED Isparta Koleji’nin değerli ingilizce öğretmenleri Burdurweb Dergisi Mart ayı sayısına konuk oldular.  İlköğretim Yabancı Diller Zümre Başkanı İlknur Akgöz, Burdurweb Dergisi’ne söyleşide bulunarak sorularımızı yanıtladı.

Neden TED Koleji?

Her şeyden önce, Türk Eğitim Derneği, Atatürk önderliğinde kurulmuş, yıllar içinde edindiği tecrübelerle kurumsallaşmış, Türkiye’deki eğitime yön veren, köklü ve saygın bir kurum. Hem öğretmenlerimizde, hem öğrencilerimizde hem de velilerimizde bulunan TED aidiyeti duygusu, sadece TED Isparta Koleji’ne değil Türk Eğitim Derneği’ne duyulan güven, başarımızın en büyük göstergesi. Türk Eğitim Derneği’nin en büyük farkının kurumsallığı olduğunu düşünüyorum. Ama kurumsallıktan kastım öğretmenleri ve öğrencileri belli kalıpların içine sıkıştırarak kısıtlamak, sürekli denetim altında tutarak tek tip okullar ve öğretmenlerle, birbirinin aynısı öğrenciler yetiştirmek değil. Aksine, yıllar boyunca öğretmenlerine sağladığı birçok eğitim fırsatıyla gelişimine katkı sağladıktan sonra, farklı ihtiyaçları olan her bir öğrenciye ihtiyacı doğrultusunda eğitim verebilmesi için öğretmene güvenmekten söz ediyorum. Eğitimin ana kaynağı ne öğrenci, ne kullanılan kitap ne de teknolojik imkanlardır. Doğru kullanılmadığı takdirde bunların hepsi önemini kaybederken, iyi ve donanımlı bir öğretmen içinse sadece eğitimi zenginleştirebilecek araçlardır. Bunun önemini çok iyi bilen Türk Eğitim Derneği, öğretmen seçimi sırasında Ankara’da yapılan yazılı sınavlar ve mülakatların ardından TED ailesine dahil etmeyi uygun bulduğu öğretmenleri, sonraki yıllarda da farklı şehirlerde tüm TED öğretmenlerinin buluştuğu ve yabancı katılımcıların da dahil olduğu eğitimlerle desteklemeye ve geliştirmeye devam ediyor. İşte bu öğretmenlerin yetiştirdiği öğrenciler de, gerek akademik başarıları, gerek sosyal faaliyetleri, gerekse özgüvenleri ve eleştirel düşünebilme kabiliyetleri ile ülkemizin gelişimine katkı sağlayan TED Kolejliler oluyor.

 İlknur Akgöz (İlköğretim Yabancı Diller Zümre Başkanı)

TED Isparta Koleji olarak yabancı dil eğitiminde farkınız nedir?

TED Isparta Koleji’nde anasınıfından 12. sınıf-larımıza kadar tüm kademelerimizde haftada 10 saat İngilizce dersimiz var. Bunun 4 saatini ana ders öğretmenimizle geçirirken diğer bir 4 saatinde ise okuma, dinleme, konuşma ve yazma becerilerini geliştirmeye yönelik dersler yapıyoruz. Öğrencilerimiz haftada 2 saat de yabancı öğretmenimizle vakit geçirme fırsatı bularak, hem eğleniyorlar hem de İngilizce öğreniyorlar.

Belki de en büyük ayrıcalığımız, çoğu kişinin sürekli “İngilizce okuyup yazabiliyorum ama konuşamıyorum.” dediği bir ülkede, öğrencilerimizin önce konuşabilmeyi öğrenmesi. Derslerimizde sadece İngilizce kullanmakla kalmayıp teneffüslerde bile öğrencilerimizi İngilizce konuşmaya teşvik ederek, öncelikle onlar için dili kullanma ihtiyacı yaratıyoruz. Mesela okulumuzda sık sık öğrencilerimizi öğle aralarında yabancı öğretmenlerimizle başlarından geçen herhangi bir olay hakkında İngilizce konuşurken görebilirsiniz. İngilizce’yi çalışarak başarılı olabilecekleri bir ders değil de, iletişim aracı olarak görmeye başladıklarında, hata yapmaktan korkmadan dili kullanabiliyorlar.

Akademik açıdan baktığımızda da katıldığımız hem ulusal hem de uluslararası sınavlarda elde ettiğimiz başarılar, doğru yolda olduğumuzu kanıtlıyor. Bu yıl TEOG 1 sınavına giren 54 öğrencimizden 36’sı İngilizce’deki tüm soruları doğru cevaplayarak bizi gururlandırdı.

Üstelik 8. Sınıflarımızda 10 saatlik İngilizce derslerimizden sadece 4 saatini TEOG için ayırmak, kalan 6 saatte ise TED Okulları İngilizce Öğretim Programı doğrultusunda kendi derslerimizi devam ettirmek yeterli oldu. Ulusal sınavlardaki başarılarımızın yanı sıra, öğrencilerimiz 3. Sınıftan itibaren her yıl katıldıkları Cambridge ve TOEFL sınavlarında da büyük başarılar elde ederek uluslararası geçerliliği olan sertifikalarını almaya hak kazanıyorlar. Böylece İngilizce seviyelerini tüm dünyada kabul edilen kurumlarca belgelendirmiş oluyorlar. Yurtdışı eğitim fırsatlarımızla da TED ayrıcalığını ortaya koyuyoruz.

Türk Eğitim Derneği ve Kanada Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan anlaşma sayesinde, Kanada, sadece TED okullarından gelen öğrencileri 1 aylık ya da 1 senelik programlarla kendi eğitim sisteminin içine dahil ediyor.

Bahsettiğim farklı ülkelerden gelen öğrencilerin bir araya toplanarak yurtdışında ders yaptığı dil kursları ya da yaz okulları değil. TED Koleji öğrencileri Kanada’daki okullarda, Kanadalı öğrencilerin arasında, aynı onlar gibi eğitim görebiliyor. Üstelik oradaki Kanada’lı aileler ile kalan öğrencilerimiz, okulumuza döndüklerinde sene kaybı yaşamadan kaldıkları yerden devam edebiliyorlar. 12. sınıftan sonra okulumuzdan mezun olan öğrencilerimiz ise burada kazandıkları üniversiteleri 1 yıl dondurduktan sonra, bu zamanı Kanada’da 1 yıl daha lise okuyarak geçiriyorlar. Böylece biri TED Isparta Koleji ’nden diğeri de Kanada’daki liseden olmak üzere ÇİFT DİPLOMA alma hakkı kazanıyorlar. Bu sayede ister Türkiye’ye dönüp kazandıkları üniversiteye devam ediyorlar, isterlerse de dünyadaki en iyi ilk 10 üniversiteden 2’sine sahip olan Kanada’ daki üniversitelere sınavsız geçiş hakkı kazanıyorlar.

Sharon Yıldırım (Soldaki)  – İlknur Akgöz (Ortadaki) – Maya Saleh (Sağdaki)

TED Koleji’nde yabancı dil eğitimi neden daha fazla önemli?

Tüm branşlara çok önem veriyoruz ve hepsinde de çok başarılıyız. Ancak İngilizce tüm dünyada kullanabilmenin, dünyayı anlayabilmek ve kendimizi anlatabilmek açısından vazgeçilmez bir ihtiyaç, hatta zorunluluk olduğunu düşünüyoruz.

İngilizce bir ders değil, tıpkı Türkçe gibi bir dildir, iletişim aracıdır. Bu sebeple formül ezberler gibi dil bilgisi kuralları ya da kelime ezberlenerek öğrenilemez. Türkçe öğrenirken nasıl cümlenin öğelerinin neler olduğunu öğrenmeden önce cümle kurabilmeyi öğrendiysek, İngilizce öğrenirken de yaklaşımımızın bu olması gerektiğine inanıyoruz. İşte bu yüzden tek başına çalışarak ya da özel dersler ile sağlanamayacak olan dil edinimini, kullandığımız farklı yöntemlerle, dili kullanmayı öğrenciler için ihtiyaç haline getirerek elde ediyoruz.

Yorumlar0
Onay Bekleyenler0
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
isparta-yemek-siparis-tabldot-telefon-lokanta-safir-toplu-yemek

isparta-askeri-malzeme-urunler-bot-outdoor-giyim

isparta-in-giyim-ürünleri-magazasi

gozde-balik-isparta-balik-siparis-telefon

isparta-detayli-oto-yikama

turker-kapinda

isparta-ambalaj-kullan-at-malzemeleri

isparta-cam-balkon-albert-genau-ucuz-kampanyaifiyatlari

isparta-KONTEYNER-PRAFABRİK-EV-KONUT-UCUZ-KAMPANYA-DAVRAZ

isparta-temizlik-sirketi-telefon

isparta-aktar-baharat-bitkisel-yaglari

isparta-protez-peruk-perma-anatomik-sac-kesimi-boyama

isparta-pastane-yas-pasta-siparis

isparta-laptop-tablet-tamiri

isparta-samziman-tamiri-MMT-vites-toyota-servisi

isparta-sarkuteri-peynir-zeytin-urunleri

ISPARTA uygun avm

isparta-sarkuteri-yoresel-urunler-cig-sut-et

isparta-gunes-elektrik-paneli

isparta-sanziman-hidrolik-direksiyon-tamiri

isparta-oto-muzik-sistemleri

ısparta gül lokumu

ısparta cam balkon

ısparta duşakabin

ISPARTA bilgisayar tamiri

ISPARTA CAM BALKON

ISPARTA uygun avm

ısparta kasap

ISPARTA sineklik

ISPARTA BOYA MALZEMELERİ

süpürge toz torbası

Gücü Etkisinde
Isparta Haberleri
Isparta Reklam

ÇOK OKUNANLAR