isparta-iyas-marketisparta-oto-ekspertiz
Uzmanlar tehlikeye dikkat çekti: Şifrelerinizi güncelleyin!
ISPARTA 0
ISPARTA DÜĞÜN SALONLARIisparta-oto-ekspertiz-raporuISPARTA-TENTE-BRANDA
3 Mayıs 2021 Pazartesi ülke ve dünya gündeminde dikkat çeken gelişmeleri ispartahaber.com.tr okuyucuları için derledik.
 
Kapanma önerisi: Şifrelerinizi güncelleyin 
Kişisel Verileri Koruma Kurumu, tam kapanma döneminde internet ve sosyal medyaya ilginin artacağını belirterek daha dikkatli olunması gerektiğini vurguladı. Kurum, "Uzun süredir değiştirmediğiniz parolaları güncelleyin." uyarısında bulundu. 
 
PKK'ya üst düzey darbe 
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Pençe-Şimşek ve Pençe-Yıldırım operasyonlarında, biri sözde bölge sorumlusu 7 teröristin daha etkisiz hale getirildiğini duyurdu. İçişleri Bakanı Soylu ise 29 Nisan'da etkisiz hale getirilen 6 teröristin sözde saha sorumluları olduğunu açıkladı. 
 
İçişleri Bakanlığı'ndan çalışma belgesi genelgesi 
İçişleri Bakanlığınca "Çalışma İzinleri Görev Belgelerine" ilişkin genelge yayımlandı. Çalışan ve iş yeri yetkilisinin imzasıyla düzenlenen manuel çalışma izni görev belgesinin geçerlilik süresi 7 Mayıs Cuma 24.00'e kadar uzatıldı. 
 
TÜBİTAK'tan yerli aşı müjdesi 
TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, yerli aşıda beklenen müjdeyi vererek "Yerli VLP virüs aşısı yıl sonuna kadar kullanıma açılacak" ifadelerini kullandı. Mandal ayrıca, ağustos ayında 2 yerli virüs ilacının kullanıma sunulacağı belirtti. 
 
1,3 milyar insan Covid-19 aşısını reddetti 
117 ülkede 300 binden fazla kişiyle yapılan bir ankette katılanların yaklaşık yüzde 29'u koronavirüs aşısı olmayacaklarını söyledi. Bu durum dünyadaki her 10 yetişkinden üçünün aşı olmayı reddettiğini gösterirken sürü bağışıklığı oranının oluşmasını engelleyerek salgının bitişini tehlikeye atıyor. 
 
Enflasyon rakamları açıklandı 
Türkiye İstatistik Kurumu  Nisan ayı enflasyon rakamlarını açıkladı. Verilere göre,  Nisan ayında enflasyon 1,68 arttı. Yıllık bazda tüketici enflasyonu yüzde 17,14 oldu. 
 
Süper Lig'den düşen ilk takım Denizlispor! 
Spor Toto Süper Lig'in 39. haftasında, sahasında Çaykur Rizespor'a 1-0 mağlup olan Yukatel Denizlispor, TFF 1. Lig'e düşen ilk takım oldu. 
 
Yorumlar0
Onay Bekleyenler0
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.