isparta-oto-ekspertizisparta-oto-ekspertiz
Tüm Detaylarıyla Büyük Isparta Zirvesi!
ISPARTA
G.Tarihi: 18.06.2016 11:43
0
ISPARTA DÜĞÜN SALONLARIisparta-oto-ekspertiz-raporuISPARTA-TENTE-BRANDA
Aylardır beklenen büyük buluşma nihayet dün Isparta Belediyesi'nde gerçekleştirildi. Büyük buluşmada; Ispartaspor dışında otopark ve kavşaklar ile Isparta'nın sosyal konut ihtiyacı gündeme geldi.

ISPARTA BELEDİYESİ'NDE BÜYÜK BULUŞMA!

AK Partili TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Süreyya Sadi Bilgiç'in 1 Kasım seçimlerinden sonra gündeme getirdiği 'büyük buluşma' nihayet gerçekleşti. Bilgiç ile Belediye Başkanı Günaydın arasında gelişen sıcak diyaloglar ve karşılıklı ziyaretlerden sonra dün Isparta'nın kronikleşen sorunlarına çözüm bulmak ve şehri geliştirecek vizyon projelerin hayata geçirilmesi amacıyla önemli bir toplantı gerçekleştirildi. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Süreyya Sadi Bilgiç'in önderlik ettiği büyük buluşma hedefi saat 15.30 sıralarında Isparta Belediyesi'nde gerçekleştirildi. Isparta için tarihi önem taşıyan ve Belediye Başkanı Günaydın ev sahipliğinde gerçekleşen zirveye Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Bilgiç ile birlikte Vali Şehmus Günaydın, MHP Milletvekili Nuri Okutan da katıldı. Ankara'da bulunan CHP Milletvekili İrfan Bakır, toplantıya katılamadı. 

TOPYEKÜN ISPARTASPOR HAREKETİ

Siyasetin bir kenara bırakılarak, Isparta için birlik ve beraberlik içerisinde vizyoner projelerin hayata geçirilmesi ile kronikleşen sorunlara çözüm bulmayı amaçlayan toplantıda basında birkaç gündür yazıldığı gibi sadece Ispartaspor konuşulmadı. Milletvekili Bilgiç'in ilk defa Akdeniz aracılığıyla duyurduğu 'Ispartaspor için adım atma kararı aldık' açıklaması doğrultusunda zirvenin en önemli konularından birisi Ispartaspor oldu. Atakan Yazgan önderliğinde İstanbullu işadamları ile Isparta'dan eklenecek kişilerle oluşturulacak yönetime her kesimin destek vermesi ve her türlü imkanın sağlanması konuşuldu. Önümüzdeki süreçte İl Özel İdarespor üzerinden yeni bir şehir takımı oluşturulması ve bu takımı yönetecek başarılı bir ekibin iş başına getirilmesi bekleniyor.

KAVŞAK DÜZENLEMELERİ 

Daha önce basına 'o toplantıda evrensel projelerimle yer alacağım' açıklaması yapan Belediye Başkanı Günaydın'ın buluşmayı fırsat bilip, Isparta için geliştirdiği projelerini gündeme getirdiği öğrenildi. Özellikle Isparta trafiğini felç eden kavşaklarda çalışma yapılması toplantıda gündeme geldi. Belediye Başkanı Günaydın'ın üniversite yolu üzerinde Yeni Otagar'a giriş yapılacak noktada Karayolları tarafından yeni bir kavşak yapılmasını, Kolçelik Kavşağı ile Migros Kavşağı'nda da yeni kavşak düzenlemesi yapılmasını istediği bildirildi.

Yapımı devam eden Şehir Hastanesi'nin önündeki Gar Kavşağı'nın da düzenlenmesi gerektiği zirvenin konuları arasındaydı.

YAMAÇLAR SOSYAL KONUTA AÇILSIN

Milletvekili Bilgiç önderliğinde başlatılan ve Isparta Belediyesi'nin de desteklediği TOKİ çalışmaları dışında sosyal konut ihtiyacına yönelik hazırlanan projenin de konuşulduğu edinilen bilgiler arasında. Günaydın'ın Ormann teşkilatına ait orman vasfını kaybetmiş yamaçlarda sosyal konut projelerinin uygulanması için gerekli iznin alınması konusunda yardım istediği bildirildi. 

OTOPARK PROJELERİNE DESTEK İSTEDİ

Günaydın'ın gündeme getirdiği konulardan birisinin de otopark yatırımları olduğu belirtildi. Günaydın'ın Merkez İmam Hatip Ortaokulu, İmam Hatip Lisesi, yurt ve eski Anadolu Ticaret Meslek Lisesi'nin tam ortasında kalan meydanda yeraltı 4 katlı otopark Isparta Valiliği önündeki Atatürk Anıtı'na kadar olan 4 bin m2'lik  meydanın altında 450 araç kapasiteli yeraltı 7 katlı otopark projesi yapmak istediğini ifade ettiği sızan bilgiler arasında.
Yorumlar0
Onay Bekleyenler0
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.