isparta-oto-ekspertizisparta-oto-ekspertiz
Isparta'da Üretici Pazarında ‘Manav’ Uygulaması!
ISPARTA
G.Tarihi: 18.06.2016 09:56
0
ISPARTA DÜĞÜN SALONLARIisparta-oto-ekspertiz-raporuISPARTA-TENTE-BRANDA

Üretici Pazarı’nda ‘Manav’ uygulaması(!)

 

Isparta Sebzeciler ve Manavlar Odası Başkan Yardımcısı Ercan Kıvrak, Iyaşpark Otel’in arka tarafından kurulan ‘Üretici Pazarı’nda bazı köylülerin ürettiklerini değil, Hal’den aldıkları ürünleri sattıklarını söyledi ve bu konuda yetkilileri göreve davet etti. 

 

Üretici (Köylü) Pazarında sadece üreticilerin ürettikleri ürünleri satabileceklerini ifade eden Isparta Sebzeciler ve Manavlar Odası Başkan Yardımcısı Ercan Kıvrak, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Bilindiği gibi o Pazar yani Üretici (Köylü) Pazarı 2006 yılında dönemin Belediye Başkanı merhum Hasan Balaman tarafından Isparta’ya bağlı köylerde ikamet eden ve arazilerinde ürettikleri ürünleri satabilmeleri amacıyla kurulmuştu. Yani, burada köylüler sadece tarlada, bahçede ürettikleri ürünleri satabileceklerdir.

“HALDEN ALDIKLARI SEBZE VE MEYVELERİ SATIYORLAR”

Ancak, son zamanlarda Üretici Pazarı üreticilikten çıkmış ve resmen ‘Manav’ Pazarına dönmüştür. Çünkü, bir manav sebze ve meyve üretmez. Gider Hal’e oradan alır ve üzerine kârını koyarak halka satışını yapar. Ama üretici pazarında satılan ürünler mutlaka satıcısı tarafından üretilmiş olması lazımdır. Çünkü, adı üstünde orası Üretici Pazarıdır. Fakat, bizim son zamanlarda yaptığımız araştırmalarda Üretici Pazarındaki bazı satıcıların ürettikleri ürünleri değil, Hal’e giderek oradan alıp getirdikleri ürünleri sattıkları tespit e dilmiştir. Bu yanlış bir harekettir ve Üretici Pazarı konseptine de aykırı bir durumdur. Ben, bu konuda Belediye Zabıta Müdürlüğü yetkililerini göreve davet ediyorum” dedi.

Demokrat

Yorumlar0
Onay Bekleyenler0
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.