isparta-oto-ekspertiz
TKDK’DAN GURBETÇİLERE BİLGİLENDİRME TOPLATISI
ISPARTA 0
ISPARTA DÜĞÜN SALONLARIisparta-oto-ekspertiz-raporuISPARTA-TENTE-BRANDA
TKDK Isparta İl Koordinatörlüğü IPARD II  tanıtım faaliyetlerine Yalvaç’a bağlı Özbayat köyünden başladı.
 
Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Isparta İl Koordinatörlüğü, Fransa’da çok sayıda gurbetçisi olan Yalvaç İlçesine bağlı Özbayat Köyünde 20/07/2015 günü akşam saat 21:00 ile 23:00 arasında IPARD II hibe destek programının tanıtımı ile ilgili geniş katılımlı bir toplantı düzenledi. Gurbetçilerin ve köy halkının toplantıya büyük ilgi gösterdiğini söyleyen ve konu ile ilgili bir açıklama yapan İl Koordinatörü Doç.Dr. Süleyman GÜLCÜ, Köy Muhtarımız kurumumuzu aradı, Fransa’da çalışan gurbetçilerin Ramazan Bayramı tatili nedeniyle köyde olduklarını ve köylerinde TKDK hibe destekleri konusunda bir bilgilendirme yapmamızı rica etti. Bizde bunun, yurt dışında birikim yaparak kendi memeleketlerine dönmeyi düşünen ve dönünce ne yapsam acaba diye düşünen gurbetçilerimiz için önemli bir fırsat olabileceğini düşündük. Hatta, kendilerine örnek olsun diye toplatıya Almanya’dan gelerek kendi memleketi Ş.Karaağaç İlçemize TKDK hibe desteği ile bir soğuk hava deposu kazandıran Kemal ÇALIK’ı da davet ettik ve o da kendi hikayesini anlattı.

Çok verimli bir toplantı gerçekleştirdik, çok sayıda vatandaşımız ilgiyle bizi dinledi, Özbayat köyünden proje çıkacağını umuyoruz dedi ve Muhtar Emrullah UÇAR’a iligisi ve daveti için teşekkür etti.
Kurum olarak öncelikli amaçlarının Isparta’ya ve Isparta kırsalına TKDK aracılığı ile yeni yatırımlar kazandırmak olduğunu belirten GÜLCÜ, bu sayede kırsal alanda yeni istihdam alanları oluşturarak şehir merkezine göçün azalabileceğini ve kırsalda yaşayan halkımızın refah düzeyinin ancak yeni yatırımlarla yükselebileceğini bildirdi. Köy Muhtarı Emrullah UÇAR da TKDK İl Koordinatürüne ve çalışma arkadaşlarına gerçekleştirdikleri tanıtım toplantısı için teşekkür etti ve önümüzdeki dönemde TKDK’ya projeler sunacaklarını söyledi.

Yorumlar0
Onay Bekleyenler0
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.