isparta-oto-ekspertiz
TABAKHANE’DE SON GÜN BELLİ OLDU
ISPARTA 0
ISPARTA DÜĞÜN SALONLARIisparta-oto-ekspertiz-raporuISPARTA-TENTE-BRANDA

Küçük Deri Sanayi Sitesi’nde son hazırlıklar tamamlandı. Önümüzdeki günlerde 24 işyeri kura ile sahiplerine teslim edilecek. Belediye tüm derici esnafına 31 Ekim tarihine kadar taşının yazısını tebliğ etti.

Yalvaç’ın asırlık Tabakhanesi artık son günleri yaşıyor. Isparta yolu üzerinde Devekuşu Çiftliği karşısında bulunan alana inşa edilen Küçük Deri Sanayi Sitesi’nde yapım çalışmaları tamamlandı.Yapımına 2011 yılında başlanan Deri İmalatçıları Küçük Deri Sanayi Sitesi 4 yıllık aradan sonra tamamlandı.

Oldukça sağlıksız binalarda üretim yapan Yalvaçlı deri imalatçıları daha modern ve kullanışlı binalara taşınarak hem daha sağlıklı hem de daha iyi çalışma şartlarına kavuşmuş olacak. Kentte yaşayan Yalvaçlılar ise ilçe merkezine yakın olan şu anki Tabakhane’nin kötü kokusundan kurtulmuş olacak.

BELEDİYE YAZI TEBLİĞ ETTİ

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından daha önce esnaflara kesilen cezalar ve Ağır Ceza Mahkemesi’nde açılan dava nedeni ile oldukça sıkıntılı günler yaşayan deri imalatçılarına bir resmi yazı da Yalvaç Belediyesi tarafından tebliğ edildiği haber verildi.

Belediye Başkanlığı tarafından yazılan yazıda eski Tabakhanede bulunan işyerlerinin en geç 31 Ekim 2015 tarihine kadar taşınmaları istendi

MÜHÜRLENMİŞTİ

Dönemin Belediye Başkanı Tekin Bayram tarafından 2011 yılında Tabakhanede bulunan tüm işyerleri Çalışma Ruhsatları olmadığı gerekçesi ile mühürlenmişti. Usuleten yapılan bu mühürlemeye rağmen deri imalatçıları da 4 yıldan bu yana hem mühürlü hem de çalışma ruhsatsız yerlerde üretime devam etmişti.

5 MİLYON TL HARCANILDI

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından Ankara’da ihalesi yapılan Küçük Deri Sanayi Sitesi’nde 24 işyeri bulunuyor. Her bir işyerinde çekme kat ile birlikte 750 m2 kapalı alan bulunuyor. 2010 yılında ihalesi yapılarak inşaatına başlanan tesiste bugüne kadar 5 milyon liralık bir harcama yapıldığını haber veren Fahri Kodal, bu harcamanın yüzde 60’ının Bakanlıkça karşılandığını geri kalan kısmının ise esnaf tarafından ödendiğini belirtti. Devletin verdiği 3 milyonluk kredi çalışma ruhsatı kesildikten sonra 2 yıl ödemesiz yıllık yüzde 2 faizle 10 yılda devlete geri ödeneceğini haber verdi.

Yorumlar0
Onay Bekleyenler0
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.