isparta-iyas-marketisparta-oto-ekspertiz
TARİHİ LOKOMOTİF ISPARTA'DA YERİNİ ALDI
ISPARTA
G.Tarihi: 23.09.2017 18:08
0
ISPARTA DÜĞÜN SALONLARIisparta-oto-ekspertiz-raporuISPARTA-TENTE-BRANDA
TARİHİ BUHARLI LOKOMOTİF, TARİHİ GAR'A ÇOK YAKIŞTI

               Eğirdir'e dün Uşak'tan getirilen tarihi buharlı tren lokomotifi ile arkasındaki Tender'in (kömür ve su deposu), Tarihi Eğirdir Garı'nda, manevra makasının üzerine yerleştirilmesi, Eğirdirliler tarafından büyük sevinç ve memnuniyetle karşılandı.
               Dün öğle saatlerinde iki tır üzerinde gelen lokomotif ve tenderin, manevra makası üzerine yerleştirme çalışmaları gece saat 23.00'e kadar devam etti.
               2001 yılı kasım ayında tren seferlerinin durdurulduğu ve 2002 yılında da tamamen kapatılan Tarihi Eğirdir Garı'na, tarihi buharlı tren lokomotifinin yerleştirilmesi sosyal medyada da geniş yer buldu.
               Uşak'tan getirilen tarihi lokomotif ile tenderin temizliği ve aslına uygun boyama işlemlerinin Devlet Demir Yolları (DDY) tarafından yapılacağı ve düzenlenecek bir protokol ile Eğirdir Belediyesine devredileceği, çevre peyzajının da Eğirdir Belediyesi tarafından yapılacağı bildirildi.
              
               GÖLLER BÖLGESİ EKSPRESİ İÇİN ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR ...
               Dönemin en hızlı lokomotiflerinden olan ve ekspres seferlerde kullanılan tarihi buharlı tren lokomotifinin Eğirdir'e gelmesinde büyük gayretleri olduğunu öğrendiğimiz Ak Parti Isparta Milletvekili Said Yüce de "Göller Ekspresi"nin, Isparta-İzmir tren seferlerinin yeniden başlaması için çalışmalarını yoğun şekilde sürdürdüklerini söyledi. 

Kaynak: Eğirdir Akın Gazetesi

Görüntünün olası içeriği: gökyüzü, bulut ve açık hava









Yorumlar0
Onay Bekleyenler0
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.