isparta-oto-ekspertizisparta-oto-ekspertiz
​KENDİ HEDEF VE HAYALLERİNİZ OLSUN
ISPARTA
G.Tarihi: 03.06.2016 14:30
0
ISPARTA DÜĞÜN SALONLARIisparta-oto-ekspertiz-raporuISPARTA-TENTE-BRANDA
KENDİ HEDEF VE HAYALLERİNİZ OLSUN
 
Çanakkale ve Kurtuluş Savaşı'nın kahramanlarını çizgi romanlarla yaşatmayı kendisine misyon edinmiş olan Sosyal Antropolog – Yazar Suat Turgut Kültür Sineması Salonu’nda öğrenci ve velilere yönelik ‘Varlığımız Gelecek Kuşaklara Bıraktığımız Miras Kadardır’ konulu konferans verdi.

Isparta Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün organizasyonuyla, şehre gelen Sosyal Antropolog – Yazar Suat Turgut, öğrenci ve velilere yönelik olarak konferans ve imza günü düzenledi. 

Kültür Sineması Salonu’nda gerçekleşen konferansta öğrencilere yönelik konuşan Turgut, her insanın kendi hayalinin olması gerektiğini belirterek, öğrencilere ‘Eğer kendi hayalimiz olmazsa bizim sonumuz ne olur?’ sorusunu yöneltirken, kendi hayali olmayanın başkanlarının hayallerine oyuncak ve onun hizmetçisi olacağını kaydetti. Geçmişini bilmeyen bir toplumun geleceğinin olmayacağını aktaran Turgut, 100 yıl önce yaşayanların şimdi hayatta olmadığını ancak bazı insanların dünyada iz bıraktığını söyledi. Bunlardan birisinin de Gazi Mustafa Kemal Atatürk olduğunu kaydeden Suat Turgut,  öğrencilere ülkenin diğer ülkeler tarafından işgal dönemi ve Kurtuluş Savaşı dönemlerinden bahsederken, verilen mücadelelerden örnekler verdi. Turgut, ‘O kahramanlar can verip bu vatanı kurtarmasaydı, bizler olur muyduk?’ derken, onlara layık olarak yaşamak ve örnek almak gerektiğini aktardı.

Amacı ve hedefi olmayan insanların bir yere ulaşamayacağından bahseden Sosyal Antropolog – Yazar Suat Turgut,  “O yüzden bu ülkede kendi uçağımızı yapmalıyız. Biriniz mühendis, biriniz siyasetçi, biriniz işadamı olacak.  Herkes elinden geleni yaparsa uçak yaparız” derken herkes mesleğini en iyi şekilde yapmak mecburiyetinde bulunduğunu söyledi. Yine öğrencilere yedikleri, içtikleri gıdalar üzerinde dikkatli olmaları çağrısında bulunan Turgut, GDO’lu yiyecekler ve bazı içeceklerle bu ülkenin insanının geni ile oynandığını belirtti. Bunun da başka bir savaş metodu olduğunu savunan Turgut, ‘Bu tuzağa düşmeyeceğiz’ derken, çocuklardan yerli tohumların üretilmesi için çaba sarf etmeleri çağrısında bulundu. Türkiye’nin dünyanın en güçlü devleti olması için çocuklara çok çalışmaları tavsiyesinde bulunan Turgut, “Sevgili çocuklar düşünmeyen, fikri olmayan insanı başkaları yönetir. Kendi hedef ve hayalleriniz olsun. Kökü olmayan ağacın dalı olmaz. Kahraman atalarını tanımayan milletler yok olmaya mahkûmdur” diyerek çocukların tarihini bilmelerini istedi.

Konferansın ardından Sosyal Antropolog – Yazar Suat Turgut, Atatürk, Çanakkale, İstiklal Savaşı’nın anlatıldığı çizgi roman kitabını çocuklar için imzaladı. 





Yorumlar0
Onay Bekleyenler0
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.