isparta-oto-ekspertiz
Karağı'da geleneksel buluşma
ISPARTA 0
ISPARTA DÜĞÜN SALONLARIisparta-oto-ekspertiz-raporuISPARTA-TENTE-BRANDA

  Aksu ilçesi Karağı Köyü Sosyal Dayanışma ve Yaşatma Derneği, gelenekleri yaşatma  amacıyla  Ramazan Bayramı sabahı, Aksu Karağı Köyü Köy konağı önünde bu yıl "2.Geleneksel Çorba ve Kahvaltı günü" etkinliğini gerçekleştirdi.

         Katılımın  yoğun olduğu  etkinliğe Aksu Kaymakamı Lokman Önder, Aksu İlçe Jandarma Komutanı Cihan Taştemel, Aksu Emniyet Amiri Musa Gökhan Çeviz, Dernek Başkanı Ramazan Korkmaz ,Dernek Başkan Yardımcı Hasan Avcu,Yönetim Kurulu Üyeleri Kemal Korkmaz, Ramazan Özdemir, Tahsin Kayacan, Denetleme Kurulu Üyeleri Tahir Korkmaz, Ömer Yılmaz, Recep Avcu, Karağı Köyü Muhtarı Ramazan Kahraman ve İhtiyar heyeti üyeleri, Yılmaz Yaman, Ayhan Yaman, Mehmet Ali Güngör, Mustafa Kahraman, Karağı Köyü Sulama Kooperatif Başkanı Ramazan Yılmaz ve Yönetim Kurulu Üyeleri Tahsin Güngör, Mehmet Ali Güngör, KBB Uzmanı Dr. Mustafa Korkmaz, İhsan Korkmaz,Refik Korkmaz ,iş adamı Veli Korkmaz  ve köy halkı   ile  birlikte  İstanbul, İzmir, Ankara, Afyon, Aydın, Konya, Antalya,Burdur, Kayseri  gibi il dışından gelen çok sayıda Karağı Köylüleri ve misafirler de hazır bulundu.

         Uzun yıllar öncesine dayanan bu gelenekte  bayram namazından sonra herkesin evinde ne hazırlar ne pişirir ise onu köy konağına (odasına) getirmesi suretiyle yenilip  içildiğini  ifade eden     Dernek Başkanı Ramazan Korkmaz, etkinliğe ilişkin yaptığı  açıklamada şu sözlere yer verdi:
         "İkincisi yapılan çorba ve kahvaltı geleneğinin köylülerimizin bayramda bir araya gelerek dayanışma ve kaynaşmasını sağlamakla birlikte bayramlarda ve yaz aylarında köyümüzdeki misafirlerin de çok olduğu bir dönemde yapılmasıyla  katılımın artması da  ayrı bir anlam taşımaktadır.
         Etkinliklerimizin sadece Ramazan Bayramı'nda değil, Kurban Bayramı ve diğer zamanlarda da daha kapsamlı bir şekilde süreklilikle yapılmasını arzulamaktayız.
         Bir kaç yıldır yapılamayan etkinliğimizi ,    geleneğin yaşaması ve gelecek nesillere de aktarılması  adına Dernek Yönetimi olarak           devam ettirme çabasındayız.

         Köy Muhtarı Ramazan Kahraman, Karağı Köyü Sulama Kooperatif Başkanı Ramazan Yılmaz  ve çorba ve kahvaltıyı hazırlayan aşçı Ramazan Özdemir  ile Yılmaz Yaman ,Tahsin (Rasi) Kayacan, Kemal Korkmaz, Ali Demirtaş, Muzaffer Korkmaz, Uğur Kılınç, Memiş Kahraman, Zeynep Yeşim Korkmaz, Süleyman Yılmaz, İzzet Kahraman ile etkinliğimizin gerçekleştirilmesine  emeği geçen ve yardımda bulunan  herkese Dernek Yönetim Kurulu adına ayrı, ayrı teşekkür ederiz."            

Yorumlar0
Onay Bekleyenler0
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.