isparta-iyas-marketisparta-oto-ekspertiz
ISPARTA'DA REKOR İŞ BAŞVURUSU
ISPARTA 0
ISPARTA DÜĞÜN SALONLARIisparta-oto-ekspertiz-raporuISPARTA-TENTE-BRANDA

1200 kişilik işe 5 bin 254 başvuru

 

İşkur İl Müdür Vekili Gürsel Öksüz, çeşitli resmi kurumlarda çalıştırılmak üzere TYÇP kapsamında alınacak 1200 personel için 5 bin 254 kişinin başvurduğunu belirterek; “Çalışacakların belirlenmesi için önümüzdeki günlerde kur’a çekimi yapacağız” dedi.

 

Bilindiği gibi; geçen yıl olduğu gibi bu yılda Toplum Yararına Programı çerçevesinde İl Özel İdaresi, Müftülük, Belediyeler gibi çeşitli resmi kurumların bünyesinde çalıştırılmak üzere İşkur tarafından bin 200 kişinin alınacağı duyurulmuş ve 27 Şubat’ta başlayan ve 3 Mart’ta biten başvurularda ilimizde toplam 5 bin 254 kişi müracaatta bulundu.

ÖKSÜZ; “5 BİN 254 BAŞVURU OLDU”

Konu ile ilgili olarak bir açıklama yapan İşkur İl Müdür Vekili Gürsel Öksüz, açıklamasında; “Söz konusu iş konusunda Toplum Yararına Çalışma Programı (TYÇP) aldığımız başvurusu sayısı 5 bin 254 kişiye ulaşmıştır. Bilindiği gibi daha önce bu konudaki başvurular 10 gün süreyle alınıyordu. Şimdi bu süre 5 güne indirildi ve süre 3 Mart Cuma günü itibariyle doldu.

EN ÇOK İŞÇİ ORMAN BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜNE ALINACAK

Söz konusu program dahilinde; Isparta’daki kurumlarda 86 program açılmıştır. Başta il, ilçe ve belde Belediyelerimiz, Özel İdarelerimiz, Müftülük ve çeşitli kamu kurumlarımızda toplamda bin 200 kişiyi istihdam edeceğiz. Bu doğrultuda; ilimizde Orman Bölge Müdürlüğü’ne 445, İlçe ve Belde Belediyelere 305, İl Özel İdaresine 300, Müftülük’e 100 ve SDÜ’ye 50 işçi alımı yapılacaktır. Tabi ki bu işçiler arazide çalıştırılacaklardır” dedi.

“KUR’A NOTER HUZURUNDA ÇEKİLECEK”

İşkur İl Müdür Vekili Gürsel Öksüz, istihdam edileceklerin 15 Mart’ta iş başı yapacağın belirterek, başvuru yapanlarla ilgili sigorta taramasının sürdüğünü ve bunun ardından seçimin noter huzurunda kur’a ile yapılacağını kaydetti.

Yorumlar0
Onay Bekleyenler0
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.