isparta-oto-ekspertizisparta-oto-ekspertiz
ISPARTA'DA ATIL OKUL BİNASI YENİDEN EĞİTİME KAZANDIRILDI
ISPARTA 0
ISPARTA DÜĞÜN SALONLARIisparta-oto-ekspertiz-raporuISPARTA-TENTE-BRANDA
Vali Günaydın'a teşekkür
Gülbirlik yanında SYDV'nin kömür deposu olarak değerlendirdiği atıl okul binası, Vali Şehmus Günaydın'ın talimatıyla yeniden eğitim-öğretime kazandırıldı.

​Okul yapacak arsa sıkıntısı yaşanan Isparta'da buna karşın atıl olarak bekletilen eğitim kurumlarının varlığı da rahatsız eden bir unsurdu. Karaağaç Mahallesi ile DavrazMahallesi arasında kalan GülbirlikGenel Müdürlüğü yanındaki eski Cengiz Topel İlköğretim Okulu binası, Vali Şehmus Günaydın'ın talimatı doğrultusunda yeniden işlevine döndürüldü. Vali Günaydın, okul yerinin atıl tutulmasından haberdar olur-olmaz başlatılan çalışmalar kısa zamanda tamamlandı. Mezbelelik okul binası yeniden düzenlendi, deprem dayanıksızlığı nedeniyle taşınması zorunlu olan İstiklal Anaokulu, eski Cengiz Topel İlköğretim Okulu binasında okul öncesi eğitime başladı.
​Akdeniz muhabirinin edindiği bilgiye göre, Karaağaç Mahallesi Muhtarı İbrahim Akyıldız, Vali Şehmus Günaydın'dan kapatıldıktan sonra atıl kalan ve başka amaçlarda kullanılan Cengiz Topel İlköğretim Okulu'nun değerlendirilmesini istedi. Eğitim konusunda duyarlı bir yönetim sergileyen Vali Günaydın, okulu yerinde gördükten sonra hemen çalışmaların başlatılması talimatını verdi. Tadilat ve onarımdan geçirilen bina, eğitim-öğretime hazır hale getirildi. 
​2006'dan bu yana Yazlık Öğretmenevi Kampusu’nda okul öncesi eğitim hizmeti veren İstiklal Anaokulu binasının depreme dayanıksız olmasının tespiti üzerine taşınması kararlaştırıldı. 140 öğrencili İstiklal Anaokulu, yeniden düzenlenen Cengiz Topel İlköğretim Okulu binasına taşındı. 
​Karaağaç Mahallesi Muhtarı İbrahim Akyıldız, yıllardır atıl kalan okul binasının yeniden eğitim-öğretim hizmetine sunulmasından mutlu olduklarını söyledi. Vali Günaydın'a teşekkür eden Akyıldız, "sayın valimize konuyu aktardıktan kısa süre sonra çalışmalar başladı. Yıllardır atıl olan mahallemizdeki okul yeniden eğitim ve öğretime başladı. Bu duyarlılığından ötürü sayın Valimize teşekkür ediyoruz" dedi.
 
Yorumlar0
Onay Bekleyenler0
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.