isparta-iyas-marketisparta-oto-ekspertiz
ISPARTA MUTFAĞI "Geleneksel Tatlarımızdan Seçmeler" 9
ISPARTA 0
ISPARTA DÜĞÜN SALONLARIisparta-oto-ekspertiz-raporuISPARTA-TENTE-BRANDA
ISPARTA MUTFAĞI "Geleneksel Tatlarımızdan Seçmeler" 9
Ramazan ayı boyunca hergün yöresel yemeklerimizden tariflerimiz olacak. Bugünkü tarifimiz "Akgelin Pilavı"
Afiyet olsun...
 
AKGELİN PİLAVI
MALZEMELER6-8 Kişilik- Pişirme Süresi 20 dk
 
2 Su Bardağı Bulgur
 
2 Çoıba Kaşığı Sıvı Yağ
 
Kızartılmış KaymakYağı
 
4 Su Bardağı Sıcak Su
 
Tuz
 
YAPILIŞI
 
Bir tencere içerisine su, sıvı yağ ve tuz konularak kaynamaya bırakılır. Kaynayınca içerisine bulgur ilave edilerek pişirilir. Biraz dinlendirilerek servis tabağına alınan pilavın üzerine kızartılmış kaymak yağı dökülerek servis yapılır.

image

 
Yorumlar0
Onay Bekleyenler0
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.