GÜCÜ ETKİSİNDE
ISPARTA OTO EKSPERTİZ

ISPARTA MUTFAĞI "Geleneksel Tatlarımızdan Seçmeler" 7

ISPARTA MUTFAĞI "Geleneksel Tatlarımızdan Seçmeler" 7
ISPARTA 0
Isparta Düğün Salonları
ISPARTA MUTFAĞI "Geleneksel Tatlarımızdan Seçmeler"
Ramazan ayı boyunca hergün yöresel yemeklerimizden tariflerimiz olacak. Bugünkü tarifimiz "Soğanlıet (zülbiye)"
Afiyet olsun...
 
SOĞANLI ET (ZÜLBİYE)
 
MALZEMELER6-8 Kişilik - Pişirme Süresi: 60 dk
 
1 kg Arpacık Soğan♦ 1 Çorba Kaşığı Tereyağı
 
1 kg Haşlanmış Kuzu Eti veya ♦ Karabiber
 
Tavuk Eti♦ Tuz
 
1 Çorba Kaşığı Domates Salçası ♦ Yeterli Miktarda Su
 
1 Tatlı Kaşığı Biber Salçası
 
YAPILIŞI
 
Arpacık soğanlar, soyulduktan sonra, bütün halde tencerenin içine konulur ve üzerine bir parmak geçecek kadar su dökülerek kaynatılır. Ayn bir kap içinde kuzu eti haşlanır. Haşlanmış soğanın suyu süzülmeden haşlanmış kuzu eti eklenerek karıştırılır. Bir kaşık tereyağında biber ve domates salçası kavrularak karışıma dökülür. 10 dakika kadar tencerede kaynadıktan sonra ocaktan alınarak dinlenmeye bırakılır. Dinlendirilen yemeğin üzerine karabiber ekilerek servis yapılır.
 
Soğariın Cücüğü:
 
Dağda iki çoban akşam ay ışığında, ovaya bakarak hayal kurarlar.
 
Biri sorar:
 
-*Zengin oban ne yerdin?”
 
Öteki-
 
-*Soğanın cücüğünü... ya sen ne yerdin?"'
 
-{Bana bir şey gomadın ki!”


image
 
Yorumlar0
Onay Bekleyenler0
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.