GÜCÜ ETKİSİNDE
ISPARTA OTO EKSPERTİZ

ISPARTA MUTFAĞI "Geleneksel Tatlarımızdan Seçmeler" 3

ISPARTA MUTFAĞI "Geleneksel Tatlarımızdan Seçmeler" 3
ISPARTA 0
Isparta Düğün Salonları
ISPARTA MUTFAĞI
"Geleneksel Tatlarımızdan Seçmeler"

Ramazan ayı boyunca hergün yöresel yemeklerimizden tariflerimiz olacak. Bugünkü tarifimiz "Tutmaç (Tutmaş) Çorbası"
Afiyet olsun...

TUTMAÇ (TUTMAŞ) ÇORBASI
MALZEMELER         4-6 Kişilik - Pişirme Süresi: 20 dk
  • 2 Su Bardağı Un
  • 2 Adet Yumurta
  • 1 Kâse Ezilmiş Süzme Yoğurt
  • 2 Çorba Kaşığı Kızartılmış Kaymak Yağı
  • Tuz
  • 5 Su Bardağı Su
YAPILIŞI 
Un, yumurta ve bir fiske tuz karıştırılarak kulak memesi yumuşaklı­ğında yoğrulun Oluşturulan hamurdan küçük bezeler alınarak yufka açılın Açılan yufkaların aralarına un serpilerek üst üste konulun Yuf­kaların hepsi önce ince uzun şeritler, sonra da minik kareler halinde kesilir ve kurutulun Kurutulan tutmaçlar bir eleğe konularak unları elenir.
Tutmaçlar tencerede kaynamakta olan tuzlu suyun içine salınır. Piştik­ten sonra ocaktan alınıp ılıklaşınca önceden hazırlanmış yoğurtla yo­ğurtlanır, Üzerine kızartılmış kaymakyağı gezdirilerek servise sunulur.

ÇORBALAR
 
imageimage




Isparta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Yorumlar0
Onay Bekleyenler0
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.