isparta-ozel-guvenlikisparta-oto-ekspertizisparta-dogus-mutfak
ISPARTA MUTFAĞI "Geleneksel Tatlarımızdan Seçmeler" 22
ISPARTA 0
ISPARTA DÜĞÜN SALONLARIisparta-oto-ekspertiz-raporu
ISPARTA MUTFAĞI "Geleneksel Tatlarımızdan Seçmeler"
Ramazan ayı boyunca hergün yöresel yemeklerimizden tariflerimiz olacak. Bugünkü tarifimiz "Saç Arası"
Afiyet olsun...
 
SAC ARASI
MALZEMELER10-12 Kişilik - Hazırlama Süresi: 20 dk
 
Pişirme Süresi: 40 dk
 
4 Su Bardağı Mısır Unu
 
2 Su Bardağı Buğday Unu
 
2 Paket Kabartma Tozu
 
1 Çay Kaşığı Tuz
 
Aldığı Kadar Su
 
1 Kase Ezilmiş Haşhaş
 
1 Su Bardağı Sıvı Yağ
 
YAPILIŞI
 
Mısır unu geniştir kap içine elenir. Üzerine un, kabartma tozu ve tuz katılarak ılık suyla yoğrulup kulak memesi yumuşaklığında hamur haline getirilir. 20 dakika dinlendirilen hamur, yağlanmış bir tepsi üzerinde elle açıhp, üzerine yağ ile karıştırılmış ezilmiş haşhaş sürülür. Aynı şekilde üç veya dört kat hamur döşendikten sonra üzerine yumurta sürülerek fırında pişirilip, dilimlenerek servis yapılır.


image
 
Yorumlar0
Onay Bekleyenler0
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.