Ramazan ayı boyunca hergün yöresel yemeklerimizden tariflerimiz olacak. Bugünkü tarifimiz "Saç Arası"
Afiyet olsun...
SAC ARASI
MALZEMELER10-12 Kişilik - Hazırlama Süresi: 20 dk
Pişirme Süresi: 40 dk
♦4 Su Bardağı Mısır Unu
♦2 Su Bardağı Buğday Unu
♦2 Paket Kabartma Tozu
♦1 Çay Kaşığı Tuz
♦Aldığı Kadar Su
♦1 Kase Ezilmiş Haşhaş
♦1 Su Bardağı Sıvı Yağ
YAPILIŞI
Mısır unu geniştir kap içine elenir. Üzerine un, kabartma tozu ve tuz katılarak ılık suyla yoğrulup kulak memesi yumuşaklığında hamur haline getirilir. 20 dakika dinlendirilen hamur, yağlanmış bir tepsi üzerinde elle açıhp, üzerine yağ ile karıştırılmış ezilmiş haşhaş sürülür. Aynı şekilde üç veya dört kat hamur döşendikten sonra üzerine yumurta sürülerek fırında pişirilip, dilimlenerek servis yapılır.