isparta-oto-ekspertiz
ISPARTA MUTFAĞI "Geleneksel Tatlarımızdan Seçmeler" 20
ISPARTA 0
ISPARTA DÜĞÜN SALONLARIisparta-oto-ekspertiz-raporuISPARTA-TENTE-BRANDA
ISPARTA MUTFAĞI "Geleneksel Tatlarımızdan Seçmeler"
Ramazan ayı boyunca hergün yöresel yemeklerimizden tariflerimiz olacak. Bugünkü tarifimiz "Külür"
Afiyet olsun...
 
KÜLÜR
MALZEMELER10-12 Kişilik - Hazırlama Süresi: 15 dk
 
Pişirme Süresi: 50 dk
 
1 kg Mısır Unu
 
1 Su Bardağı Un
 
Tuz
 
Aldığı Kadar Su
 
1 Su Bardağı Haşhaş Ezmesi
 
1 Çay Bardağı Sıvı Yağ
 
YAPILIŞI
 
Mısır unu geniş bir kap içine elenip, un ve bir çay kaşığı tuz katılıp ılık suyla yoğrularak hamur haline getirilir. Elle biraz açılarak, üzeri ne yağ ile karıştırılmış ezilmiş haşhaş sürülür. Ekmek şekli verilerek iki sac arasına yerleştirilip, kül üzerin de pişirilir. Pişen ekmek sıcak olarak servis yapılır.

image



 
Yorumlar0
Onay Bekleyenler0
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.