isparta-ozel-guvenlikisparta-oto-ekspertizisparta-dogus-mutfak
ISPARTA MUTFAĞI "Geleneksel Tatlarımızdan Seçmeler" 2
ISPARTA 0
ISPARTA DÜĞÜN SALONLARIisparta-oto-ekspertiz-raporu
ISPARTA MUTFAĞI "Geleneksel Tatlarımızdan Seçmeler" 2
Ramazan ayı boyunca hergün yöresel yemeklerimizden tariflerimiz olacak. Bugünkü tarifimiz "Sakala Sarkan Çorbası"
Afiyet olsun...
 
SAKALA SARKAN ÇORBASI
MALZEMELER    
                                4-6 Kişilik - Pişirme Süresi: 30 dk
  • 1 Çay Bardağı Yeşil Mercimek
  • 1 Çay Bardağı Kavrulmuş Ev Eriştesi
  • 2 Çorba Kaşığı Domates Salçası
  • 2 Çorba Kaşığı Tereyağı
  • 2 Çorba Kaşığı Kızartılmış Kaymak Yağı
  • Tuz
  • 5 Su Bardağı Su
YAPILIŞI
Bir tencere içerisine 5 su bardağı su konulur, ayıklanarak yıkanan yeşil mercimek bu suda iyice haşlanır. Diğer tarafta tavaya 2 çorba kaşığı te­reyağı alınarak domates salçası kavrulur,Haşlanan mercimeğin içerisine yağda kavrulmuş domates salçası, ev eriştesi ve tuz eklenerek kaynatı­lır, Pişmesine yakın, üzerine kızartılmış kaymak yağı dökülür. Bir taşım kaynatılarak, ateşten alınan çorba dinlendirildikten sonra sıcak servis yapılır.
 
imageimage

 
Yorumlar0
Onay Bekleyenler0
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.