isparta-iyas-marketisparta-oto-ekspertiz
ISPARTA MUTFAĞI "Geleneksel Tatlarımızdan Seçmeler" 12
ISPARTA
G.Tarihi: 26.04.2021 17:35
0
ISPARTA DÜĞÜN SALONLARIisparta-oto-ekspertiz-raporuISPARTA-TENTE-BRANDA
ISPARTA MUTFAĞI "Geleneksel Tatlarımızdan Seçmeler"
Ramazan ayı boyunca hergün yöresel yemeklerimizden tariflerimiz olacak. Bugünkü tarifimiz "Evhamuraşısı (tatar)"
Afiyet olsun...
 
EV HAMURAŞI (TATAR)
 
MALZEMELER6-8 Kişilik - Pişirrre Süresi 25 dk
Yanm kg Hamur Aşı (Bkz, Kış Hazırlıkla n Sayfa 264)
 
3 Çorba Kaşığı Kızarmış Kaymak Yağı
 
Bir Kâse Ezilmiş Sarımsaklı Süzme Yoğurt
 
Tuz
 
Su

YAPILIŞI
Ateş üzerinde kaynamakta olan tuzlu suya hamur aşı eklenir,Tahta kaşıkla birbirine yapışmaması için birkaç kez karıştırılır. Yaklaşık sekiz, on dakika kadar haşlandıktan sonra bir tel süzgeçle süzülerek üzerine bol miktarda soğuk su gezdirilir. Haşlanıp suyu süzülmüş olan hamur aşı tencereye alınır ve üzerini bir parmak geçecek şekilde soğuk su doldurulup ateşe konulur. Suyu parmak yakmayacak kadar ısıtılınca ateşten alınır, bir kaşık kızartılmış kaymak yağı kanştırılarakyoğurtla mr. Kâselere konarak üzerleri kalan kızarmış kaymak yağıyla süslenir.

image
Yorumlar0
Onay Bekleyenler0
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.