isparta-iyas-marketisparta-oto-ekspertiz
Isparta İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Basın Bülteni
ISPARTA
G.Tarihi: 23.06.2022 18:47
0
ISPARTA DÜĞÜN SALONLARIisparta-oto-ekspertiz-raporuISPARTA-TENTE-BRANDA

BASIN BÜLTENİ
Bitki Koruma Ürünleri Bayilik ve Toptancılık Sınavı Yapılacaktır
 Tarım ve Orman Bakanlığı Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü (GKGM) ile Ankara Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (ANKÜSEM) arasında imzalanan protokol çerçevesinde, 2022 yılı Bitki Koruma Ürünleri Bayilik ve Toptancılık Sınavı ANKÜSEM tarafından yapılacaktır.
Ülkemizde bitki koruma ürünlerinin, toptan ve perakende olarak satışında kimlerin yetkili olduğu, bayi veya toptancıların sorumlulukları, depolanması ve satışlarının kontrolü ile ilgili usul ve esaslar, 5996 Sayılı "Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu" ve bu Kanuna bağlı olarak çıkarılan 13.02.2019 tarih ve 30685 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren "Bitki Koruma Ürünlerinin Toptan ve Perakende Satılması ile Depolanması Hakkında Yönetmelik" hükümlerine göre Tarım ve Orman Bakanlığınca düzenlenmektedir .
Söz konusu yönetmelikte belirtilen bitki koruma ürünleri bayilik ve toptancı izin belgesi verilecek kişilerde aranan şartları, sınava başvuru yapıldığı tarih itibariyle sağlamadığı halde yanlış beyanda bulunarak sınava giren adayların sınavları başarılı olmuş olsalar bile geçersiz sayılacaktır.
Sınav 17 Eylül 2022 Cumartesi günü saat 10.00'da Ankara, İstanbul (Anadolu-Avrupa), İzmir, Antalya, Adana, Samsun ve Diyarbakır illerinde yapılacaktır.
Sınavla ilgili ayrıntılı bilgiler ile Sınav Takvimi ve Uygulama Talimatına, Tarım ve Orman Bakanlığının https://www.tarimorman.gov.tr/Duyuru/1653/Bitki-Koruma-Urunleri-Bayilik-Ve-Toptancilik-Sinavi-Duyurusu Isparta İl Tarım ve Orman Müdürlüğünün https://isparta.tarimorman.gov.tr/ ve Ankara Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezinin http://ankusem.ankara.edu.tr/2022/06/17/bitki-koruma-urunleri-bayi-ve-toptancilik-sinavi/ internet adreslerinden ulaşılabilir.
Sınava katılmak isteyenlere önemle duyurulur.
Eyup ADIGÜZEL
İl Müdürü

image
 
Yorumlar0
Onay Bekleyenler0
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.