isparta-oto-ekspertizisparta-oto-ekspertiz
HIZLI TREN ISPARTA'YI TEĞET Mİ GEÇİYOR?
ISPARTA
G.Tarihi: 06.07.2017 12:17
0
ISPARTA DÜĞÜN SALONLARIisparta-oto-ekspertiz-raporuISPARTA-TENTE-BRANDA
TÜRKİYE HIZLI TREN HATLARIYLA DONATILIYOR AMA:

HIZLI TREN ISPARTA'YI TEĞET Mİ GEÇİYOR?

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan, Türkiye'nin dört bir yanını hızlı tren ve Yüksek Hızlı Tren hatlarıyla birbirine bağladıklarını ve şu ana kadar bin 213 kilometre YHT hattının yapımı tamamladıklarını belirterek, yapılacak 4 güzergahı açıkladı. Ancak, Bakan Arslan'ın açıkladığı güzergahlar arasında Isparta'nın olmaması kafaları karıştırdı.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan, “Türkiye’nin dört bir yanını hızlı tren ve Yüksek Hızlı Tren hatlarıyla birbirine bağlıyoruz. Şu ana kadar bin 213 kilo­metre YHT hattının yapımı ta­mamlandı.” dedi. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Ba­kanı Ahmet Arslan, konu ile il­gili olarak yaptığı açıklamada, demiryollarına yönelik çalış­maların son 14 yılda büyük ivme kazandığını ifade ede­rek, demiryolları altyapısına yapılan yatırımın, karayolla­rına yapılan yatırımı geçtiğine dikkat çekti.

HIZLI TREN PROJESİNDE HAT UZUNLUĞU 1213 KİLOMETREYE ULAŞTI
Bu yıl için demiryollarına ayrılan.yatırım ödeneğinin 11,3 milyar liranın üzerinde ol­duğunun altını çizen Arslan, “Özellikle yatırımlarımızı, ül­kemizin hızlı tren ve yüksek hızlı tren altyapısını oluştur­mak için yapıyoruz.” dedi. Arslan, 2009 yılı itibarıyla Tür­kiye’nin yüksek hızlı trenle ta­nıştığını anımsatarak, şu ana kadar yapılan YHT hattı uzun­luğunun bin 213 kilometreyi bulduğunu bildirerek, şöyle devam etti: “Ancak bizim amacımız ülkemizin dört bir yanını hızlı tren ve yüksek hızlı ağıyla örmek. Eğim ola­rak uygun şartların olduğu coğrafyalarda saatte 250 kilo­metre hızın üzerinde seya­hate izin veren yüksek hızlı tren ağlarını yapıyoruz. Sa­atte 250 kilometre hıza uygun olmayan coğrafyalarda ise sa­atte 200 kilometre hıza uygun olarak hızlı tren hatlarını yapı­yoruz. Şu anda da ülkemizin dört bir yanını birbirine bağla­yacak 3 bin kilometrelik hızlı tren ve yüksek hızlı tren haltı­mızın inşa çalışmalarına devam ediyoruz” dedi.

“ANKARA-İZMİR YHT HATTI 2019’DA”
Arslan, inşa çalışmaları devam eden hatlardan Ankara-Afyonkarahisar-Uşak- Manisa-izmir YHT hattında çalışmalarını hızla devam etti­ğini belirterek, 2019’da hattıninşasını tamamlamayı planla­dıklarını söyledi. Kars-Tiflis- Bakü Demiryolu projesiyle Pekin’den Londra’ya kesinti­siz demiryolu projesinin en önemli halkalarını biri olan Ankara-Kırıkkale-Yozgat- Sivas YHT hattında da inşaa­tın etap etap devam ettiğini anlatan Arslan, “Projenin 2018 yılı sonunda tamamlan­masını öngörüyoruz. Ankara- Sivas arasını 405 kilometreye düşürecek YHT projesinde, tüm hat kesimlerinde devam eden altyapı yapım çalışma­ları yüzde 75 seviyesine geldi. Üstyapı ve EST için ihale sü­reçlerine devam ediyoruz.

Bursa Bilecik, Konya-Karaman-Ulukışla (Niğde) ve Mersin-Adana-Osmaniye-Gaziant ep Hızlı Tren hatlarında da inşa çalışmaları sürüyor.”
“2 bin 622 kilometrelik hat­tın proje çalışmaları tamamla­nacak”
Bakan Arsian, 5 bin 277 ki­lometrelik YHT ve HT hattının etüt-proje hazırlama çalışma­sına da devam ettiklerini dile
getirerek, 2017 yılı sonuna kadar 2 bin 622 kilometrelik kesimin etüt-proje hazırlama çalışmalarını tamamlamayı planladıklarını söyledi.

4 AYRI GÜZERGAH PROJESİNDE ISPARTA’NIN ESAMESİ BİLE OKUNMUYOR
Söz konusu hatların Kayseri-Yerköy YHT, Halkalı-Kapıkule HT, Aksaray-Ulukışla (Niğde) -Yenice (Mersin) HT, Kayseri-Nevşehir-Aksaray- Konya-Antalya HT ve Sivas- Malatya HT hatları olduğunu anlatan Arslan 124 kilometre uzunluğundaki Gebze-Sabiha Gökçen Havaalanı-Yavuz Sul­tan Selim Köprüsü Yüksek Hızlı Tren Haiti’nin da Asya- Avrupa arasındaki demiryolu trafiğini destekleyecek önemli bir proje olduğunu, bu hattın projesinin de yıl içinde Yatırım Programına almayı amaçla­dıklarını kaydetti.

ISPARTA, ‘HIZLI TREN İSTASYONU NEREYE YAPILSIN?’! TARTIŞIRKEN

Bakan Arslan’ın açıkladığı;

Ankara-Afyonkarahisar-Uşak- Manisa-izmir hızlı tren hattı, Ankara-Kırıkkale-Yozgat- Sivas hızlı tren hattı, Kayseri- Nevşehir-Aksaray-Konya-Antalya hızlı tren hattı ve Gebze- Sabiha Gökçen Havaalanı- Yavuz Sultan Selim Köprüsü olmak üzere toplam 4 hızlı tren hattı porjesinin hiç birinde İsparta’nın adı bile geçme­mesi kafaları karıştırdı. Hızlı Trenin geleceği kesin ve durak neresi olacak? Sorusu­nun arandığı İsparta’da 4 hızlı tren hattında İsparta’nın yer almaması şehirde ‘İsparta için hızlı tren projesi hayal mi?’ sorusunu gündeme getirdi.

Kaynak: Demokrat

 
Yorumlar0
Onay Bekleyenler0
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.