isparta-oto-ekspertizisparta-oto-ekspertiz
​Fuar Alanında imar revizyon süreci başlatıldı
ISPARTA
G.Tarihi: 10.09.2016 13:49
0
ISPARTA DÜĞÜN SALONLARIisparta-oto-ekspertiz-raporuISPARTA-TENTE-BRANDA
Fuar Alanında imar revizyon süreci başlatıldı

YENİ ISPARTA GELİYOR!


Üniversite yolunda gidiş istikametinde sağ tarafta kalan imarda Fuar Alanı şerhli 120 hektarlık alanda imar revizyonu yapılması teklifi hem komisyonda hem de mecliste kabul edildi.

Isparta'nın Fuar Alanı şerhi nedeniyle değerlendiremediği arsa sahiplerinin yıllardır mağdur olduğu üniversite yolu gidiş istikametinin sağ tarafında kalan 120 hektarlık alanla ilgili resmi süreç başladı. Başkanlık makamının eylül dönemi için verdiği teklif, önce İmar Komisyonu'nda sonra da Belediye Meclisi'nde kabul edildi. Fuar Alanı'nda imar revizyonu yapılacak.
Meclisin ilk oturumunda İmar Komisy-onu'na havale edilen Fuar Alanı'nda imar revizyonu yapılması teklifi dünkü meclis oturumunda görüşüldü. İmar Komisyonu raporunda 'İlimiz Modemevler ve Anadolu Mahalleleri tapunun İstiklal 2 .kısım 13 ve 23 nolu adalarda bulunan Fuar Alanı ve Meslek Okulu olarak ayrılan fakat uygulama yapılmayan,yaklaşık 120 hektar alanda
1/5000 nazım ve 1/1000 uygulama imar planlarının revizyon yapılması komisyonumuzca uygun bulunmuştur' denildi. Komisyon raporu,mecliste kabul edildi. Alınan karar doğrultusunda plan müellifinin de görüşü alınarak 120 hektarlık alanla ilgili imar
revizyonu yapılarak onay için yeniden meclise getirilecek. Geçtiğimiz meydanı oluşturacak.

Daha önce duyurulduğu üzere; kamu, kurum ve kuruluş alanları, opera, bale gibi Yeni IspartaProjesi, Fuar Alanı'nda şekil kültürel, sanatsal ve sosyal etkinlik alanları renklendirilecek. Belediye, 120 hektarlık alanın öngörülüyor. Adca bölümlerde ise konut tam ortasında 100 dekarlık bölümde şehir yapılaşmasına izin verilecek.

Akdeniz

ısparta haber



 
Yorumlar0
Onay Bekleyenler0
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.