isparta-oto-ekspertiz
Türk Kadınına seçme ve seçilme hakkının verildiği gün
Isparta Haberleri
G.Tarihi: 05.12.2015 10:26
0
ISPARTA DÜĞÜN SALONLARIisparta-oto-ekspertiz-raporuISPARTA-TENTE-BRANDA

Bu gün 5 Aralık Türk Kadınına seçme ve seçilme hakkının verildiği gün.

Ümmetten millete dönüşen bir toplumda, kadının da bir birey sayıldığının, toplum hayatında varoluşunun kabul edildiği gündür.

Ülkemizde pek çok medeni batı ülkesinden bile çok önce ta 1934 yılında bu hakların verilmesi çok çok önemlidir.

Ancak günümüzde,Kadın cinayetleribde Kravat indirimi dediğimiz artık amacını çoktan sapmış iyi hal indirimleri ve takdiri indirim nedenleri, kadınların can güvenliklerini tehdit etmekte, toplumda birey olarak varlığını sürdürmeye çalışan kadınlara bir acı daha yaşatmaktadır. Fakat bir kaç gün önce Özgecan Aslanı Katledenlere verilen ceza bizi ve Kadınlarımızı mutlu etmiştir.

Kadınlara mümkün olduğunca en ağır cezalar,erkeklere de mümkün olduğunca en düşük cezalar verilerek erkekleri cesaretlendirici,kadınları pasifize edici ve erkeklere itiraz etmelerini önleyici kararlar verilmemesi,her süreçte kadınların aleyhine işleyen mekanizmaların acilen düzeltilmesi gereklidir .

Ülkemizde kadın haklarının ve toplumsal cinsiyet eşitliğinin tam anlamıyla sağlanması,kadına şiddetin önlenmesi temel taleplerimizdir.

Bu bağlamda Aynı cephede Erkeği ile aynı şartlarda omuz omuza Savaşmış Türk Kadınımıza Seçme ve Seçilme hakkının verildiği 5 Aralık gününü kutluyor,bu hakkı Türk Kadınlarına emanet eden Başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm tüm devlet büyüklerimizi de rahmet ve minnetle anıyor Ruhları Şad olsun diyoruz 
05/12/2015
Av Gökmen Hakkı Gökmenoğlu

Yorumlar0
Onay Bekleyenler0
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.