isparta-iyas-marketisparta-oto-ekspertiz
ISPARTA HABER : ITSO BAŞKANI BAŞDEĞİRMEN'DEN ÇARPICI AÇIKLAMALAR !
Isparta Haberleri
G.Tarihi: 04.12.2015 23:42
0
ISPARTA DÜĞÜN SALONLARIisparta-oto-ekspertiz-raporuISPARTA-TENTE-BRANDA

Itso Başkanı Başdeğirmen: Kimse Alternatifsiz Değil, Rusya Olmazsa Başka Ülke Olur.

 

Isparta Ticaret ve Sanayi Odası (ITSO) Başkanı Şükrü Başdeğirmen, uçak krizi sonrası Rusya'nın Türkiye'ye yönelik ekonomik önlemler uygulamasına ilişkin, "Hiç kimse alternatifsiz değildir.

 

Isparta Ticaret ve Sanayi Odası (ITSO) Başkanı Şükrü Başdeğirmen, uçak krizi sonrasıRusya'nın Türkiye'ye yönelik ekonomik önlemler uygulamasına ilişkin, "Hiç kimse alternatifsiz değildir. Rusya'ya ekonomik olarak bağımlı değiliz. Rusya olmazsa başka ülkeler olur" dedi.

ITSO Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Rusya'nın Türkiye'ye yönelik aldığı ekonomik önlemleri değerlendirdi. Yaşanan krizin Türkiye'den çok Rusya'yı etkileyeceğini belirten Başdeğirmen, "'Türkiye olmazsa biz ne yaparız' diye düşünmek zorundalar. Menfaat kaybı sadece ticari anlamda Türkiye'nin değildir, bu karşılıklıdır. Rusya bizden daha çok etkilenecektir. Onların en büyük gıda tedarikçisi Türkiye'dir. Biz çok fazla 'Rusya olmazsa ne yaparız' diye düşünmeyiz ama onlar düşünmek zorundalar" diye konuştu.

'SINIRLAR BİZİM NAMUSUMUZDUR'

Yaşanan olumsuzlukların ekonomiyi etkileyeceğini ancak ilişkilerin dostane çerçevede yürütülmesi taraftarı olduğunu vurgulayan Başdeğirmen, "Böyle bir şeyin tekrar olmasını da arzu etmeyiz. Ancak sınırlar bizim namusumuzdur. Hiçbir zaman sınırımızı ihlal ettirtmek gibi bir gaflete düşmeyiz. Devletimiz, hükümetimiz yapılması gerekeni en doğru şekilde yapmıştır. Tekrar edilirse tekrar aynı şekilde bir tavır gösterilmesini isteriz. Bu hangi ülke olursa olsun böyle bir davranışa müsaade edilmemesi gerektiği kanaatindeyiz" dedi.

'KİMSE ALTERNATİFSİZ DEĞİL'

Türkiye'nin Rusya'ya ekonomik olarak bağımlı olmadığına dikkati çeken Şükrü Başdeğirmen, şöyle dedi:

"Hiç kimse alternatifsiz değildir. Rusya'ya ekonomik olarak bağımlı değiliz. Rusyaolmazsa başka ülkeler olur. Avrasya olur, Uzakdoğu olur. Her türlü yerde iş yapma yeteneğimiz var. Ürünlerimize de güveniyoruz. Ürettiğimiz her türlü ürünü dünya piyasalarında satabilecek kabiliyetteyiz. Isparta'dan sebze ve meyve gönderiyoruz. Bizim bölgemizde ve çevre illerden toplanan nar ihracatımız vardı. Şu an nar zamanı. Sınırda da bekleyen TIR'larımız olduğunu biliyoruz. Şu anda hala sınır kapsında bekliyorlar. Narlarımız çürüse de biz araçlarımızı çekeriz."

Yorumlar0
Onay Bekleyenler0
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.