isparta-oto-ekspertiz
ISPARTA HABER : ''HERKESİ KAN BAĞIŞLAMAYA BEKLİYORUZ''
Isparta Haberleri
G.Tarihi: 20.12.2015 15:44
0
ISPARTA DÜĞÜN SALONLARIisparta-oto-ekspertiz-raporuISPARTA-TENTE-BRANDA
ISPARTA HABER : ''HERKESİ KAN BAĞIŞLAMAYA BEKLİYORUZ''

Dr. Asger ŞAHİN yaptığı açıklamada şunları söyledi;

Dahiliye uzmanı Dr. Asger ŞAHİN, emekli olduktan sonra kendimi bu işe adadım doktorluk emekli olduktan sonra bitmez o yüzden Kızılay'da çalışmaya karar verdim dedi.

Isparta'da hükümet meydanı'na kurulan mobil Kızılay kan merkezi 'ne
18 yaşında 60 yaşını geçmemiş herkesin kan verebileceğini söyleyen Dr. Asger ŞAHİN kamuoyunda çıkan bazı spekilasyonlarada açıklık getirdi. 

Dr. Asger ŞAHİN ''Kan sattığımıza dair bazı söylemler var,kızılay asla kan satmaz ! ama özel hatanelere ücretle kan veriyoruz,çünkü özel hastaneler ücret karşılığında bu işi yapıyor ve devletten para alıyorlar ayrıca Kızılay'da bi çok  insan çalışıyor bu araçlar mazot yakıyor yani belirli ihtiyaçları kızılay karşılıyor.''
 dedi.

Şahin sözlerine şöyle devam etti; Kan veren duyarlı insanlarımızın kanları labaratuarlarda inceleniyor bir sürü analizden ve makinelerden geçiyor,bakteri ve mikroplardan arındırılıyor sonra kullanıma hazır hale geliyor ve tabiki kan vermek insanı daha sağlıklı yapar ve hastalıklara karşı bağışıklık sistemini artırır dedi.

Kızılay'a bağışlanan kanlar ihtiyaca göre değerlendiriliyor.


Eritrositler : 
Kana kırmızı rengini veren alyuvarlardır. İçinde taşıdıkları hemoglobin molekülü ile hücrelere oksijen ve hücrede enerji sağlama sırasında yakılan oksijenin metaboliti karbondioksiti dışarı atmak üzere akciğere taşır. Eritrositlerin ortalama yaşam süresi 120 gündür.

Lökositler : 
Vücuda giren canlı cansız her çeşit yabancı maddeyi tanımak ve onlarla savaşmak için görev yaparlar. Bir kısmı doğrudan mikroplarla savaşırken, başka bir kısmı yabancı molekülleri ve mikropları tanıyarak sistemi uyarır, diğerleride mikropla savaşmak üzere antikor denen spesifik proteinleri üretir. Akyuvarların yaşam süresi değişiktir. 48 – 72 saat ile yaşam boyu canlı kalabilirler.

Trombositler :
Bir yaralanma halinde yaralanan bölgeyi ilk tamir etme ve bu bölgede pıhtı oluşması için bir dizi olayı başlatma görevi olan hücrelerdir. Bu hücrelerin yaşam süresi 7 – 9 gündür.


Yorumlar0
Onay Bekleyenler0
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.