isparta-oto-ekspertiz
YETİŞTİRİCİLER KONGREDE KAMİL ÖZCAN DEDİ
ANTALYA
G.Tarihi: 01.02.2015 15:23
0
ISPARTA DÜĞÜN SALONLARIisparta-oto-ekspertiz-raporuISPARTA-TENTE-BRANDA

Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliğinin 10. Kongresinde Burdur ve bölge yetiştiricileri Kamil Özcan’ı seçti. 
Pazar günü spor salonunda yapılan kongrede katılım bir hayli yüksek oldu. Burdur merkez, köyleri, ilçeleri ve Isparta, Antalya gibi komşu şehirlerin üye, birlik başkanları, kooperatif başkanları ve çok sayıda yetiştiricinin katıldığı kongrede, Burdur Birliğinin kuruluşunda yer alan isimler de unutulmayıp, plaket verilerek onore edildiler. 

Kongre gündem maddelerinin sırasıyla işlenip, sunulup, oylanması şeklinde gerçekleşti. Divan Başkanlığının seçiminin ardından sunum yapıldı ve DSYB çalışmaları video gösterisi ile aktarıldı. Video sunumunun ardından protokol konuşmalarına geçildi. Yapılan konuşmalarda Tarım Gıda ve Hayvancılık İl Müdürü Ş. Fırat Erkal Burdur’un Türkiye’de örgütlülük ve sütteki kalitesi ile marka olduğunu, CHP Milletvekili Ramazan Kerim Özkan, kendi girişimleri ile 14 aylık beklenen yasanın çıkarılıp, tüm yetiştiricilerin rahat edeceğini, hükümetin 2015 desteği için ayrılan 10 milyar TL’nin yetersiz olduğunu ve bunun 20 milyar TL’ye çıkarılması gerektiğini, ‘Sosyal İstikrar, Sürdürülebilir İstikrar, Din, Vicdan ve Söylem Hürriyetlerine Saygılı Olma’  düsturunun olması gerektiğini, AK Parti Milletvekili Bayram Özçelik de Burdur’un model kent unvanını sürdürmesi için kazandığı kazanımlara sahip çıkması gerektiğini, hayvancılık alanındaki sorunların her fırsatta kendilerine söylendiğini, kendilerinin bu sorunu dinleyip, çıkış yolları bulmaya çalıştıklarını, yetiştiricileri ilgilendiren ve sevindiren yeni yasanın çıkarılmasında CHP Milletvekili Özkan’ın çok büyük emeklerinin olduğunu ve kendisine teşekkür ettiğini, kendilerinin dönemin başbakanı Erdoğan’a sundukları Burdur dosyasının ve konuşmasının ardından Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesine Türkiye ve Avrupa kıtasındaki en büyük hayvan hastanesinin yapılacağını, bu hastanenin yanı sıra Honamlı Keçisi Embriyo Transfer Merkezi’nin kurulacağını ve 22. Yüzyılda tüm dünyada savaşların ‘gıda üretimi, su ve enerji’ nedenleriyle çıkacağı için gelecek yüzyılın hedef ve vizyonlarını koyduklarını söylediler.

Burdur Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Kamil Özcan da yaptığı konuşmada 2007’den beri yapılan çalışmaları aktardı. Özcan; ‘Tüm ilçelerde şube açılması, küpelemenin yapılıp, 10 gün içinde kayıt ve pasaportlarının tamamlanması, suni tohumlama, DSYB üyelerinin lehine her türlü projeye imza atılması, düve satışı, tarım market, teşviklerin gelir gelmez üyelere dağıtılması, MAKÜ ile işbirliği içerisinde 70 dolayındaki köyde akşam eğitimlerinin verilmesi, eğitimlere devam edilmesi, fuar düzenlenmesi, inek yarışmasının yapılması ve bunlarla sosyal aktivitelere imza atılması, muhasebe hizmetlerinde online sistemi ile üyelerinin internet şifresi alıp, kendi işlemlerini takip edebilmelerinin sağlanması, cep telefonlarına kişiye özel Cepte Askı hizmetinin sunulması, bilimsel ve teknolojik yeniliklerden yararlanılarak üyelerine en yeni ve en iyi hizmetin sunulması, birlik binasının genişletilmesi, yenilenmiş 40 araçlık filo ve 70 uzman personelle en uzak yerden en yakın yere birlik hizmetlerinin götürülmesi, TKDK için askıya çıkan projelerde danışmanlık hizmetinin sağlanması, koruyucu hekimlik’ çalışmalarını yaptıklarını söyledi. Birlik Başkanı Özcan, DSYB’nin üyesi olmak ile üyesi olmamak arasında büyük farkların bulunduğuna da dikkat çekip, tüm yetiştiricileri birliğe üye olmaya davet etti ve “Bizlere sahip çıktığınız için sağ olun, var olun” dedi. 

 

Diğer Fotoğraflar














 

Yorumlar0
Onay Bekleyenler0
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.