isparta-oto-ekspertizisparta-oto-ekspertiz
SAHTE PROFİLLERE DİKKAT 12 YAŞINDAKİ ÇOCUĞA TECAVÜZE KALKIŞTI
ANTALYA 0
ISPARTA DÜĞÜN SALONLARIisparta-oto-ekspertiz-raporuISPARTA-TENTE-BRANDA

Antalya’da evli ve 2 çocuk babası 38 yaşındaki A. G., 16 yaşındaki bir kişinin fotoğrafını profiline koyarak facebookta tanıştığı 12 yaşındaki M.Ş.’ye tecavüze etmeye kalkıştığı ileri sürüldü.

Bir otelde garson olarak çalışan A. G., facebookta 'Berk Onat' adıyla sahte bir hesap açtı. Profiline fiziği düzgün bir gencin fotoğrafını koyan A. G., yaşının 16 olduğunu yazdı. Daha sonra hazırladığı bu sahte profille ortaokul öğrencisi M.Ş.’e arkadaşlık isteği gönderdi. M.Ş,’nin arkadaşlık isteğini kabul etmesi üzerine ikili facebook üzerinden yazışmaya başladı. Bir süre sonra da A. G., 'Berk Onat' adıyla M.Ş’ye kendisiyle sevgili olmak istediğini yazdı. Bu teklifi kabul eden M.Ş., sanal ortamda Berk Onat olarak tanıdığı kişiyle flört etmeye başladı. A. G., cinsel organının fotoğrafını çekerek M.Ş.'ye gönderip, M.Ş’den çıplak fotoğraflarını istedi. Bu isteği kabul etmeyen M.Ş., sanal sevgilinin tehditleri nedeniyle çıplak fotoğraflarını facebook üzerinden gönderdi.

Çıplak fotoğrafları alan A. G., M.Ş ile buluşmak istediğini yazarak evinin adresini aldı. Dutlubahçe Mahallesi’nde oturan M.Ş.'nin oturduğu apartmana giden A. G, kedisini Berk Onat’ın dayısı olarak tanıttı. M.Ş'ye, Berk’le olan yazışmalarını ailesinin gördüğünü ve kendisini dövdüklerini anlatan A. G., küçük kıza çıplak fotoğraflarının da kendisinde olduğunu söyledi. M.Ş’yi fotoğraflarını ailesine vermekle tehdit eden A. G., “Eğer göğüslerini ellememe izin verirsen fotoğrafları göstermem” dedi.

Korkudan A. G.’nin bu isteğini kabul eden M.Ş, oturdukları apartmanın boşluğuna indi. Fakat A. G. eliyle küçük kızı taciz etmeye; daha da ileri gidip M.Ş’yi apartmanın deposuna indirmek isteyen A. G., elinden tutup sürüklemeye başladı. Direnen M.Ş, elini tırmaladığı A. G.'den kurtularak kaçtı. Küçük kızın kaçması üzerine A. G. de binadan çıkarak kaçtı. M.Ş.’nin durumu annesine anlatması üzerine ailesi polis merkezine giderek 'Berk Onat' olarak kendisini tanıtan kişiden şikâyetçi oldu. Şikâyet üzerine çalışma başlatan polis, kendisini 'Berk Onat' olarak tanıtan kişinin A. G. olduğunu tespit etti. Kısa sürede yakalanan A. G., çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

A. G. hakkında küçük yaştaki çocuğa “cinsel saldırı” suçundan 9 yıldan 15 yıla, 'hürriyeti tahdit suçundan ise 2 yıldan 14 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Antalya 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkan A. G., pişman olduğunu söyledi. Facebooku çalıştığı otele staj için gelen öğrencilerden öğrendiğini anlatan A. G., ifadesinde:

“M.Ş. ile arkadaş olduk. Aramızda cinsel içerikle konuşmalar geçti. Yaklaşık 2 ay kadar bu şekilde yazışmalar yaptık. Birbirimize cinsel organlarımızı gösteren fotoğraflar gönderdik. Daha sonra benimle buluşmak istedi. Evlerinin olduğu apartmanın önüne gittim. Kendisiyle apartman boşluğunda yaklaşık bir dakika kadar konuştum. Kendisine kesinlikle fiziksel bir temasta bulunmadım. Bulunmuş olsaydım, apartmanda değil, bana gönderdiği görüntülerle şantaj yaparak başka bir mekana götürürdüm. İki çocuk babasıyım. Buluşma noktasına gittiğimde empati yaptım. Yaptığım davranışın yanlış olduğunu düşündüm. Bu sebeple olay yerinden ayrıldım. Suçlamaları kabul etmiyorum.” dedi.

Duruşmanın kapalı oturumunda pedagog eşliğinde ifadesi alınan M. Ş. başından geçenleri anlattı. A. G.’nin cezalandırılmasını talep eden M. Ş.'nin annesi C.Ş, “Ben olaydan kızımın ağlayarak anlatması üzerine haberdar oldum. Durumu derhal eşime bildirdim” dedi. Baba M.Ş.'de eşiyle kızının ağlayarak kendisine durumu anlatması üzerine polis merkezine giderek şikâyetçi olduklarını söyledi. Duruşma, dosyadaki eksiklerin tamamlanması için ileri bir tarihe ertelendi.

Yorumlar0
Onay Bekleyenler0
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.