isparta-oto-ekspertizisparta-oto-ekspertiz
BAYRAM TATİLİ HEM ZEHİR HEM UMUT OLDU
ANTALYA 0
ISPARTA DÜĞÜN SALONLARIisparta-oto-ekspertiz-raporuISPARTA-TENTE-BRANDA

Antalya’da bayram tatilinde trafik kazası sonucu vefat eden Deniz Temizyürek’in bağışlanan organları, 3’ü çocuk 4 kişiye hayat verdi. Ankara’da ikamet eden, Darüşşifa Sağlık Meslek Lisesi birinci sınıf öğrencisi Temizyürek, tatil için teyzeleriyle hafta sonu Antalya’ya geldi. Teyzeleriyle birlikte konakladıkları otelden denize gitmek için çıkan Temizyürek’e, Belediye Caddesinde otomobil çarptı. Kazada ağır yaralanan Temizyürek, ambulansla Akdeniz Üniversitesi Hastanesine götürüldü. Yoğun bakıma alınan Temizyürek’in, beyin ölümü gerçekleşti.

Akdeniz Üniversitesi Organ Nakli Koordinatörü Nilgün Keçecioğlu, Temizyürek’in organlarının bağışlanması için ayrı yaşayan baba Müslüm ve anne Ayşegül Temizyürek ile iletişime geçti. Müslüm Temizyürek, koordinatör Keçecioğlu’nun ikna çalışmaları sonunda bulunan kızının organlarını bağışlamaya karar verdi.

Deniz Temizyürek’in böbreklerinden biri Akdeniz Üniversitesi Hastanesinde organ bekleyen 10 yaşındaki Şeyma Nur Tekin'e, diğeri ise yine aynı hastanedeki 14 yaşındaki Mahinur Külken’e nakledildi. Deniz’in kalbi ise Başkent Üniversitesi Ankara Hastanesi'ne götürülerek acil kalp bekleyen 11 yaşındaki Sıla Bora’ya nakledildi. Deniz’in alınan karaciğeri ve korneaları içinse uygun alıcı arandı.

Deniz Temizyürek’in cenazesi, Antalya Adli Tıp Kurumu morgunda yapılan işlemlerinin ardından yakınları tarafından alınarak toprağa verilmek üzere Ankara’nın Beypazarı İlçesi Karaşör Köyüne götürüldü. Deniz Temizyürek’in cenazesi Ramazan Bayramının ilk günü toprağa verildi. Temizyürek ailesine bayram zehir gibi geçerken, organ bekleyen çocuklara ise umut oldu.

Yorumlar0
Onay Bekleyenler0
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.