isparta-oto-ekspertiz
ANTALYALI AVUKATLAR ÖZGECAN İÇİN CÜBBELERİNİ ÇIKARDI
ANTALYA 0
ISPARTA DÜĞÜN SALONLARIisparta-oto-ekspertiz-raporuISPARTA-TENTE-BRANDA
Antalya Barosu Kadın Hakları Kurulu üyesi bir grup avukat, Özgecan Aslan için eylem yapıp cübbelerini çıkarıp, yere attılar. 
Antalya Barosu Kadın Hakları Kurulu üyesi bir grup avukat, Mersin’de eve gitmek üzere bindiği minibüste şoför tarafından öldürülüp daha sonra cansız bedeni yakılan Özgecan Aslan için bir araya geldi. Antalya Adliyesi bahçesinde "Özgecan Aslan’ım buradayım. Sizi izliyorum, yasta değil, isyandayız" yazılı döviz taşıyan avukatlar kadın cinayetlerinin son bulması için yasaların yeterli seviyede olmadığını belirtti.
Antalya Barosu Kadın Hakları Kurulu adına açıklama yapan Av. Feden Şengün, kadının erkek gibi insan olduğuna dikkat çekerek erkeklerin sahip olduğu her haktan kadınların da yararlanmasının gerektiğini söyledi. Şengün, "Bir kadın, dolmuşa bindiğinde şoförün kapıyı kapatıp gaza basarak ıssız bir yere götüreceği korkusuna kapılmadan, tek kalmamak için son inenle birlikte inmek zorunda kalmadan, sokakta sürekli arkasına bakmadan korku içerisinde değil güvenle yaşayabilmelidir" dedi.

İDAM TARTIŞMALARI
Sosyal medyada sıkça gündeme gelen bu türden davranışları sergileyenlerin idam cezasına çarptırılmasına ilişkin Av. Şengün şunları kaydetti:
"Gündeme gelen idam cezası tartışmaları dikkatleri asıl sorumluların üzerinden dağıtmaya çalışılan bir kandırmadan ibarettir. İdam cezası hiçbir zaman çözüm değildir."
Açıklamanın ardından avukatlar, cübbelerini çıkararak adliye bahçesine atıp durumu protesto ettiler.
Yorumlar0
Onay Bekleyenler0
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.