isparta-oto-ekspertiz
Antalya'da Babasının Araba Sözü Bir Yılda 86 Kilo Verdirtti
ANTALYA 0
ISPARTA DÜĞÜN SALONLARIisparta-oto-ekspertiz-raporuISPARTA-TENTE-BRANDA

Antalya'da 185 kilo ağırlığındaki Evrim Kamil Tuncel, babasının "100 kilonun altına düşersen sana araba alacağım" sözü üzerine ameliyat olup bir yılda 86 kilo vermeyi başardı.

Isparta'da yaşayan Halil ve Rahime Tuncel çiftinin üçüncü çocuğu olarak dünyaya gelen 23 yaşındaki Evrim Kamil Tuncel, 1 yaşındayken kulak iltihabı hastalığı geçirdi. Hastalık nedeniyle antibiyotik ve çeşitli ilaçlar kullanan Dumlupınar Üniversitesi öğrencisi Tuncel, kilo almaya başladı. Her yaşta akranlarına göre daha kilolu olan Tuncel, tiroid ve insülin direnci rahatsızlığına da yakalandı. Rahatsızlıkları nedeniyle hızla kilo alan Tuncel, 21 yaşına ulaştığında tartıya çıktığında 185 kilo rakamıyla karşılaştı.

Çevresindekilerin sürekli "ameliyat ol" önerisine rağmen ameliyat olmayan ve diyetle zayıflamaya çalışan Tuncel, bir türlü fazla kiloları vermeyi başaramadı.

BABASI ARABA VAADETTİ

Baba Halil Tuncel, kilolarından kurtulamayan oğluna "100 kilonun altına düşersen sana araba alacağım" vaadinde bulundu. Rahatsızlıkları nedeniyle sürekli ilaç kullanan Tuncel, babasının otomobil teşvikiyle ameliyat olmaya karar verdi. Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Doç. Dr. Nurullah Bülbüller tarafından tüp mide ameliyatı yapılan ve midesi bir çay bardağı kadar küçültülen Tuncel, ameliyatın ardından hızla kilo vermeye başladı. Tuncel, bir yılda 86 kilo vererek 99 kiloya düştü.

OTOMOBİLİNE BİNECEĞİ GÜNÜ BEKLİYOR

Ameliyatın ardından hayatının tamamen değiştiğini ifade eden Tuncel, "Hareket kabiliyetim arttı. Çok mutluyum. Öz güvenim geldi. En önemlisi; otomobilime bineceğim günü beklemeye başladım. Babamın araba sözü benim için teşvik oldu. Onun sayesinde ameliyat oldum. Verdiği sözü tutarak araba almasını bekliyorum. Araba bakmaya başladı" dedi.

HEDEFİ 100 KİLO VERMEK

Ameliyatın ardından tiroid ve insülin direnci ilaçlarından da kurtulduğuna dikkati çeken Tuncel, "Daha kolay bir hayat yaşamaya başladım. Artık girdiğim mağazalarda istediğim gibi elbise bulabiliyorum. Kütahya'ya üniversiteye giderken otobüste iki koltuk satın almak zorunda kalıyordum. Merdiven çıkarken nefes nefese kalıyordum. Bunların hepsi tarihe karıştı" diye konuştu.

Tuncel, hedefinin 14 kilo daha vererek 85 kiloya düşmek olduğunu dile getirdi.

Halil Tuncel ise oğlunun arabayı hakettiğini, en kısa sürede kendisine bir otomobil hediye edeceğini bildirdi

Yorumlar0
Onay Bekleyenler0
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.