isparta-oto-ekspertizisparta-oto-ekspertiz
Üftade Oğuz: Huzura ermenin tek yolu tasavvuf
TÜRKİYE 0
ISPARTA DÜĞÜN SALONLARIisparta-oto-ekspertiz-raporuISPARTA-TENTE-BRANDA

Yazar Üftade Oğuz Tasavvuf Müesseseleri''nin gerçek içyüzünü tam anlamıyla kavrayamayanlar için Modernizm ve Tasvvuf adlı kitabında birbirinden değerli görüşleri aktarıyor.

ÇAĞIMIZIN MADDİ MANEVİ HASTALIKLARI

21. yüzyılı çok hızlı yaşadığımız, teknolojide boğulduğumuz, değişimlerin kaçınılmaz olduğu günümüzde, insanları, çağımızın maddî ve mânevi hastalıklarına karşı tedavi etmek. Modern Tıbbiye''yi bazen çaresiz bırakmaktadır. Alternatif Tıb çeşitli şekillerde sunularak, insanların yanlış yollara sapmasına ve sömürülmesine sebep olabiliyor.

"KALPLER ANCAK TASAVVUFLA HUZURU BULUR"

Bu kaçınılmaz durum için, başka bir yol daha, eski çağlardan beri insanlara huzur ve mutluluk vermiştir. İnsanların "Ruh'' dünyasına hitâb eden, hiçbir karşılık beklemeden öncü olan insanlar, karşılığını sadece Allah''tan bekleyerek, sıkılan ve bunalan insanlara yol göstermiştir. İman, inanç, maneviyat ve bu duyguları tetikleyen yol olan Tasavvuf, günümüzde ne kadar kaybolmuş ve ilgilenilmiyormuş gibi görünse de, insanlar bilmeli ki, "kalpler ancak, bu yolu tâkib edenlerde huzura ve mutluluğa vesile oluyor".

GERÇEK ÇIKIŞ YOLU

İnsanlar, modern hayâta alternatif, modern çağın kaçınılmaz sosyal ve ruhsal problemlerine karşı çözüm yolları sunacak, yaşadığı hayatla beraber, uhrevi hayattan da koparmadan dengeyi kuracak bir çıkış yolu arıyor. Bir sel gibi insanoğlunu kuşatan, AIDS''den daha tehlikeli ve bulaşıcı olan çağımızın mâneviyatsızlık ve ruhsal hastalıkları, Tasavvufi ortamlarda minimuma indirilebilir mi? "Dünya Âhiretin Tarlasıdır", Hadîs-i Şerifinden hareketle, inancının gereğini hakkıyla yerine getirmeye çalışan gerçekten inançlı insanlar, Tasavvuf Müesseseleri''nin gerçek içyüzünü tam anlamıyla kavrayabilmişler midir? Magazin programlarında bile, sanat camiasından, bu yolu kendine rehber edinmiş kişileri biliyor ve izliyoruz. İnsanlar, gizli saklı bu yolu takip etmekteler. Huzuru, sivil toplum kuruluşu haline gelen bu mekânlarda ve ortamlarda aramaktalar.

Yazar : Üftade Oğuz

Sayfa Sayısı : 270

Yayınevi : GONCA YAYINEVİ

Tür : Din-Mitoloji

Yorumlar0
Onay Bekleyenler0
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.