isparta-ozel-guvenlikisparta-oto-ekspertizisparta-dogus-mutfak
'Türk milleti' demeyen HDP'li yeminini tekrarladı
TÜRKİYE 0
ISPARTA DÜĞÜN SALONLARIisparta-oto-ekspertiz-raporu

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde vekiller ilk oturumda yemin ettiler. Bazı vekiller ise yemini doğru edemeyince yemini tekrarlamak zorunda kaldı. O vekillerden biri de HDP Mardin milletvekili Mehmet Ali Aslan'dı.

"TÜRK MİLLETİ" YERİNE "TÜRKİYE MİLLETİ" DEDİ

Meclis kürsüsüne yemin etmek için gelen Aslan, "Büyük Türk milleti" yerine "BüyükTürkiye milleti" deyince diğer vekiller tepki gösterdi. Bunun üzerine Aslan, yeminini tekrarlamak zorunda kaldı.

MİLLETVEKİLLERİNİN YEMİN METNİ

"Devletin varlığı ve bağımsızlığını, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü, milletin kayıtsız ve şartsız egemenliğini koruyacağıma; hukukun üstünlüğüne, demokratik ve laik cumhuriyete ve Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı kalacağıma; toplumun huzur ve refahı, milli dayanışma ve adalet anlayışı içinde herkesin insan haklarından ve temel hürriyetlerden yararlanması ülküsünden ve Anayasa'ya sadakatten ayrılmayacağıma; büyük Türk milleti önünde namusum ve şerefim üzerine ant içerim."

(Video hazırlanıyor...)

Yorumlar0
Onay Bekleyenler0
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.