isparta-oto-ekspertizisparta-oto-ekspertiz
Papa Türkiye'den üç isme teşekkür etti
TÜRKİYE 0
ISPARTA DÜĞÜN SALONLARIisparta-oto-ekspertiz-raporuISPARTA-TENTE-BRANDA

Vatikan'daki Aziz Petrus Meydanı'nda düzenlediği genel kabul oturumunda binlerce inananla bir araya gelen Papa, burada yaptığı konuşmaya 28-30 Kasım tarihlerinde gerçekleştirdiği Türkiye ziyaretiyle başladı. Seyahatinden önce inananları, bu ziyaretin barış meyveleri getirmesi için dua etmeye çağırdığını hatırlatan Papa, "Şimdi sizleri, gerek Ortodoks kardeşlerimizle, gerek Müslümanlarla olan ve gerekse de halklar arasındaki barış yolunda diyalog meyvelerini daha da artırabilecek bu ziyareti gerçekleştirdiğim için Tanrı'ya şükretmeye davet ediyorum" diye konuştu.

TÜRKİYE BARIŞÇIL BİR ŞEKİLDE YAŞANACAK BİR YER OLABİLİR

Kendisini ağırlayan Türkiye'ye dua etmeyi ihmal etmeyen Papa, "Sevgili kardeşlerim, yüce ve merhametli Tanrı, Türk halkını, devlet yöneticilerini ve oradaki değişik dinlerin temsilcilerini korumaya devam etsin. Onlar, barış dolu bir gelecek inşa edebilirler, böylece Türkiye, farklı din ve kültürlerin barışçıl bir şekilde bir arada yaşayabileceği bir yer olabilir" dedi.

ONLAR BU İŞİ GÖNÜLDEN YAPTI

Katıldığı görüşmeler ve etkinliklerin yolunda gitmesi için düzeni sağlayan ve kendisini saygı ile karşılayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, Başbakan Ahmet Davutoğlu'na, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez' e ve diğer yetkililere şükran duyduğunu söyleyen Papa, "Bu gerçekten önemli bir işti ve onlar bunu gönülden yaptı" dedi.

Kaynak : AA

Yorumlar0
Onay Bekleyenler0
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.