isparta-oto-ekspertiz
Davutoğlu: Pensilvanya yönetiyor
TÜRKİYE 0
ISPARTA DÜĞÜN SALONLARIisparta-oto-ekspertiz-raporuISPARTA-TENTE-BRANDA

Partisinin Eskişehir kongresinde konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu, muhalefetin koalisyon arayışı içerisinde olduğunu söyledi ve yeni bir tartışma konusu olacak bir iddiada bulundu. Davutoğlu'na göre Türkiye'deki koalisyon arayışını Pensilvanya yönetiyor. 

AK Parti'ye karşı gerçekleşmesi muhtemel koalisyonlar için muhalefete de seslenen Başbakan Davutoğlu, hepiniz birlikte gelseniz de hepinize demokrasi dersi vermeye hazırız, ifadelerini kullandı. 

Başbakan Ahmet Davutoğlu, son dönemdeki bazı söylemlere atfen de 'Cumhurbaşkanımızı ve Cumhurbaşkanı makamını yıpratmaya çalışıyorlar, buna asla müsade etmeyiz' dedi.

İşte Davutoğlu'nun konuyla ilgili açıklaması: 

DAVUTOĞLU: KOALİSYONU PENSİLVANYA YÖNETİYOR

"Şimdiden koalisyon arayışlarına başladılar. Kılıçdaroğlu Diyarbakır'da HDP ile koalisyon olabilir dedi. Baktılar ki tek tek başa çıkamıyorlar. Yavaş yavaş birbirlerine yaklaşıyorlar. Bir baktık MHP, CHP'den daha çok tek parti dönemine sahip çıkmaya başladı. CHP'den önce MHP cevap veriyor. Koalisyon arayışları var. Bu koalisyonları yurt dışından yönetmeye çalışan Pensilvanya var. Bu paralel yapı Kılıçdaroğlu'na bilgiler ve sözde belgeler veriyor. Kılıçdaroğlu MİT'e çatmaya çalışıyor. 

DAVUTOĞLU: HEPİNİZ BİRLİKTE GELİN

"Tek tek gelmeyin hepiniz birlikte gelseniz de hepinize demokrasi dersi vermeye hazırız. Yurt dışındaki akıl hocaları ve yurt içindeki işbirlikçileri hep birlikte el ele verseler de hepsini yenmeye ve demokrasi dersi vermeye hazırız. Çünkü bizim yolumuz aşk yoludur biz yorulma bilmeyiz. Onlar Ankara'da nutuk atarken biz vatanı karış karış dolaşırız. Onlar Ankara'da otururken biz Somali'de Myanmar'da Filistin'de gözyaşı sileriz. Saraybosna'da Üsküp'te bir tek taş sökülse rüyamıza girer."

Yorumlar0
Onay Bekleyenler0
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.