isparta-oto-ekspertizisparta-oto-ekspertiz
Yurdu FETÖ’nün Vakfına tahsis etmek istemişler
ISPARTA
G.Tarihi: 28.12.2016 17:54
0
ISPARTA DÜĞÜN SALONLARIisparta-oto-ekspertiz-raporuISPARTA-TENTE-BRANDA

Isparta İl Yurt Yaptırma Birliği Encümen Üyesi, Büyükkabaca Belediye Başkanı Ali İhsan Temurçin, FETÖ’den tutuklu eski Vali Memduh Oğuz döneminde Birliğin İstanbul’daki yurt binasının FETÖ’den kapatılan Marmara Eğitim ve Kültür Vakfı’na ücretsiz tahsis edilmeye çalışıldığını ancak 4 belediye başkanı olarak buna karşı çıktıklarını anlattı.

Büyükkabaca Belediye Başkanı Ali İhsan Temurçin, K32’de katıldığı Basın Kulübü programında beldesi hakkında bilgiler verdi. Aynı zamanda Isparta İl Yurt Yaptırma Birliği Encümen Üyesi olan Temurçin, birliğin Zafer Mahallesi’nde yapmak istediği yurtla ilgili Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’la yaşadıkları polemiğe değinerek, “Yusuf başkanla polemik yaşamak benim haddime değildir. Ancak Yusuf Başkandan buradaki arsanın bedelsiz verilmesini istiyorum” dedi. Temurçin, şuanda FETÖ’den tutuklu bulunan eski Vali Memduh Oğuz ve ITSO’da Bedri Ayhan’ın Meclis başkanı olduğu dönemde, Birliğe ait İstanbul’daki yurt binasının KHK ile FETÖ bağlantılığı olduğu gerekçesiyle kapatılan Marmara Eğitim ve Kültür Vakfı’na ücretsiz verilmesinin gündeme geldiğini ancak 4 belediye başkanının buna karşı çıktığını anlattı.

O ZAMAN BU CÜMLELERİ SÖYLEDİĞİMDEN DOLAYI DEVRİMCİ, ROMANTİK CÜMLELER KURMAKLA İTHAM EDİLMİŞTİM

Yurt Yaptırma Birliği hakkında bilgi veren Temurçin, “1960 yılları sonrasında büyükşehirlere giden Ispartalı öğrencilerin barınma problemini çözmek için o zamanın idarecileri bir birlik kuralım demişler. Özel idare, ITSO, Belediyeler ve Valiliği pay sahibi yapalım herkes taşın altına koysun ve böylelikle yurtlar yapalım düşüncesinde olmuşlar. Biz 2004 yılından beri bu görevin içerisindeyiz. Geçen dönemde encümenin içindeydik. İstanbul’daki yurdumuz ticari olarak çok önemli bir yerde. O zamanki arkadaşların bir kısmı, hisseleri yüksek olan belediyeler burayı satalım dediler. Biz de satarsak o parayı harcarız dedik. ama bir daha alalım desek biz o paraya İstanbul’da kümes alamayız. Atalarımızın verdiği emaneti yaşatalım dedim. O zaman bu cümleleri söylediğimden dolayı devrimci, romantik cümleler kurmakla itham edilmiştim” dedi.

25 YILLIĞINA ÜCRETSİZ TAHSİS ETMEK İSTEDİLER

Ali İhsan Temurçin, Birliğin İstanbul’da bulunan yurt binasının şuanda FETÖ’den tutuklu eski Vali Memduh Oğuz döneminde Kanun Hükmünde Kararname ile FETÖ bağlantısı nedeniyle kapatılan Marmara Eğitim ve Kültür Vakfı’na ücretsiz verilmeye çalışıldığını ileri sürerek, “ITSO’yu temsilen Meclis Başkanı Bedri Ayhan yönetimdeydi. Bizler de Mehmet Ünverdi, Halim Kıyak ve Osman Nuri Özmeral’la beraber yönetimdeydik. Biz 4 belediye başkanı burayı kimseye veremeyeceğiz dedik. 25 yıllığına ücretsiz tahsisini istediler. Biz 4 belediye başkanı olarak şerh koyduk ve burayı vermedik. Kapıda nöbetler tuttuk. İstanbul’da buranın deprem güçlendirmesiyle rehabilite ettik ve bir sağlık kurumuna kiraladık. Aylık kirası 25 bin liraydı.

ZAFER’DE YAPILACAK YURDUN BİZE NE SİYASİ NE DE TİCARİ GETİRİSİ VAR

Şuanda kasamızda 1 milyon 700 bin lira paramız var. Biz o parayla Zafer Mahallesi’ndeki arsamıza yurt yapalım diyoruz. Isparta’ya yapacağımız yurttan ne Uluborlu, ne Güneykent, ne Gelendost ne de Büyükkabaca belediye başkanının ne ticari ne de siyasi getirisi vardır. Siyasi getirisi varsa Isparta Belediye Başkanınındır, ticari getirisi varsa Zafer Mahallesi’ndeki insanlarındır. Zafer Mahallesi’nde yurttan esen rüzgarın Büyükkabaca’daki harmana hiçbir faydası yok. Bizim 5 belediye başkanı olarak beklentimiz sevabın dışında bir yok. Biz 1 milyon 700 bin lirayı çarçur edebilirdik, yurtdışı gezisi düzenleyebilirdik. Biz gelecek nesillere bir şey bırakmanın derdindeyiz. Ama denildiği gibi ‘Kovulduk ey halkım unutma bizi.’”

YUSUF ZİYA GÜNAYDIN’LA BEN POLEMİĞE GİRMEM

Öte yandan Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’la yaşadıkları polemiğe değinen Temurçin, sözlerini şöyle sürdürdü: “Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’la ben polemiğe girmem. Benim haddime değil. Onun cevabını verecek kişiler il başkanımız ve milletvekillerimizdir. Biz atalarımızdan kalan bu bayrağı iyi bir şekilde toparladık ve iyi bir noktaya getirdik. Zafer Mahallesi’ne bir yurt yapacağız. İstanbul’dakinin geliriyle büyük ilçelerden Eğirdir, Yalvaç, Senirkent’e yurt yapalım. Gelendost belediye başkanı yurt için yer veriyor. Uluborlu ve Senirkent’te veriyor. Ama öncelik burası.

YUSUF BAŞKANIM BU YERİ BİZE ÜCRETSİZ OLARAK TAHSİS ETSİN

Yusuf başkanımla ben polemiğe giremem, benim haddime değil. Ama lütfen Yusuf Başkanım bu yeri bize ücretsiz olarak tahsis etsin. Zimmet çıkmaz çünkü kamu yararı var. İkincisi lütfen hmax’ı orada yükseltsin. Kat yüksekliği yükseldiği zaman daha fazla çocuğumuza burada hizmet vereceğiz. Gelin bu Isparta’ya bu hizmeti yapalım. Fahretdin kardeşimize belki haksızlık olmuş olabilir. O haksızlık hepimize olduğu için orayı terk ettik. Proje ve niyet doğru. Biz yine kurşun asker rolü değil de çalışkan er rolünü oynayalım. Bizim rolümüz odur. Ben bu iş için çalışmaya devam edeceğim.”

Kaynak: Akdeniz Gazetesi

ISPARTA

Yorumlar0
Onay Bekleyenler0
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
isparta-yemek-siparis-tabldot-telefon-lokanta-safir-toplu-yemek

isparta-askeri-malzeme-urunler-bot-outdoor-giyim

isparta-in-giyim-ürünleri-magazasi

gozde-balik-isparta-balik-siparis-telefon

isparta-detayli-oto-yikama

turker-kapinda

isparta-ambalaj-kullan-at-malzemeleri

isparta-cam-balkon-albert-genau-ucuz-kampanyaifiyatlari

isparta-KONTEYNER-PRAFABRİK-EV-KONUT-UCUZ-KAMPANYA-DAVRAZ

isparta-temizlik-sirketi-telefon

isparta-aktar-baharat-bitkisel-yaglari

isparta-protez-peruk-perma-anatomik-sac-kesimi-boyama

isparta-pastane-yas-pasta-siparis

isparta-laptop-tablet-tamiri

isparta-samziman-tamiri-MMT-vites-toyota-servisi

isparta-sarkuteri-peynir-zeytin-urunleri

ISPARTA uygun avm

isparta-sarkuteri-yoresel-urunler-cig-sut-et

isparta-gunes-elektrik-paneli

isparta-sanziman-hidrolik-direksiyon-tamiri

isparta-oto-muzik-sistemleri

ısparta gül lokumu

ısparta cam balkon

ısparta duşakabin

ISPARTA bilgisayar tamiri

ISPARTA CAM BALKON

ISPARTA uygun avm

ısparta kasap

ISPARTA sineklik

ISPARTA BOYA MALZEMELERİ

süpürge toz torbası

Gücü Etkisinde
Isparta Haberleri
Isparta Reklam

ÇOK OKUNANLAR