isparta-oto-ekspertiz
YAŞAMA YOL VER
ISPARTA
G.Tarihi: 05.02.2016 17:18
0
ISPARTA DÜĞÜN SALONLARIisparta-oto-ekspertiz-raporuISPARTA-TENTE-BRANDA
YAŞAMA YOL VER
Sağlık Bakanlığınca başlatılan medya kampanyası çerçevesinde, 112 Acil Çağrı merkezinin gereksiz aranmasının önlenmesi ve trafikte seyreden ambulansın geçiş önceliğine özen gösterilmesi konularında farkındalığın artırılması amacıyla, Isparta İl Sağlık Müdürlüğü otobüs şoförlerine yönelik bilgilendirme toplantısı düzenledi.
Trafikte yoğun olarak bulunan otobüs şoförlerine kampanya tanıtımı yapıldı, her araç sürücüsünün ambulansın geçiş önceliğine duyarlı olması gerektiği vurgulandı. Trafikte ambulansa ait siren sesi duyulduğunda ya da tepe lambası yanarken görüldüğünde mutlaka yol verilmesinin hayati önem taşıdığı, zamanla yarışan 112 acil müdahale ekibinin hayati tehlikesi olan hastayı zamanında tedavi merkezine yetiştirmesinde saniyelerin önemi hatırlatılarak, 112 Acil çağrı merkezinin gereksiz yere meşgul edilmesinin ölümlere neden olabileceğini anlatıldı.
Düzenlenen etkinlik sonrası bilgi veren Isparta İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet KARAKAYA “Siren tüm araçların duyması ve yolu açmaları içindir. Sürücülerin ambulansın ilerleyişini kolaylaştırmak için taşıt yolu üzerinde yer açması, gerekiyorsa durarak ambulans tarafından tamamen geçilinceye kadar beklemesi hayati önem taşımaktadır. İlimizde yaş ortalaması 2-3 olan 55 tam donanımlı ambulans ve bilgi-beceri açısından donanımlı, özveriyle çalışan 408 personel ile 24 saat kesintisiz acil yardım hizmeti sunuyoruz. Ekiplerimiz vakaya ulaşmak için zamanla yarışıyor ancak trafiktekilerin duyarlılığı burada çok önemli. Her düşecek dakika, yüzlerce insanın yaşama tutunmasına vesile olur.’’ şeklinde konuştu. Ayrıca 112 acil çağrı hattının gereksiz yere meşgul edilmemesi gerektiğini belirten Karakaya, “Acil çağrı hattı, hayati tehlike oluşturan durum ortaya çıktığında aranması gereken en önemli ve öncelikli hattır. Hayati tehlike durumu olmayan vatandaşlarımız tarafından meşgul edilme durumunda gerçek acil sağlık hizmetine ihtiyacı olan ve yardım bekleyen hasta ve vatkalara geç kalınmaktadır” dedi.
Yapılan programın ardından konuşan Halk Otobüsleri Kooperatifi Başkanı Mehmet Yavuz, böylesine anlamlı bir konuda kendilerini trafikte ambulansa yol verilmesi konusunda Isparta İl Sağlık Müdürlüğü’ne teşekkür etti. Mehmet YAVUZ’un konuşmasının ardından Isparta İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Özlem DEMER DORUM da konuşmasında, mesleği şoförlük olan kişilerin kendilerinin en büyük hedef kitlesi olduğunu açıkladı. ‘‘Özellikle mesleği şoförlük olan, mesaisinin önemli bir bölümünü trafikte seyir halinde geçiren meslek grubumuz bizim için önemli bir hedef kitle. Bu amaçla Isparta Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi ortaklığı ile bir program düzenleyerek sürücülerimize konunun önemini anlatmaya gayret ediyoruz. İlimiz için daha önce de belirttiğimiz gibi ilk 10 dakikada vakaya ulaşma oranımız ve kırsalda ilk 30 dakikada vakaya ulaşma oranlarımız yüzde 95 düzeylerinde. Biz bunu daha ileriye taşımak için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. İlimize tahsis edilen yeni nesil son teknoloji ile donatılmış ambulanslarımızın hem önünde hem de arkasında kamera sistemi mevcut. Bu sayede hem ambulansa yol vermeyen şoförler tespit ediliyor, hem de ambulansın arkasına takılarak kural ihlali yapan araçların tespiti yapılıyor. Isparta Sağlık Müdürlüğü olarak bugün burada bizi ağırlayan Halk Otobüsleri Kooperatifine çok teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.
 
                                                                                              Dr. Mehmet KARAKAYA
                                                                                                      İl Sağlık Müdürü

 
Yorumlar0
Onay Bekleyenler0
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.