isparta-oto-ekspertizisparta-oto-ekspertiz
Vali Günaydın'dan Vekil Düşüşüne Çözüm Önerisi
ISPARTA
G.Tarihi: 20.06.2016 11:41
0
ISPARTA DÜĞÜN SALONLARIisparta-oto-ekspertiz-raporuISPARTA-TENTE-BRANDA

Vali'den İkamet Getiren Öğrenciye İndirim Önerisi


Vali'den İkamet Getiren Öğrenciye İndirim Önerisi

Vali'den vekil sayısı düşüşüne yönelik anında çözüm önerisi.

İkemetgahını getiren üniversite öğrencisine otobüs indirimi yapılsın.

Isparta'nın milletvekili sayısının 4'den 3'e düşmesi, anında kentin yöneticilerinin gündemine düştü.

Milletvekili Bilgiç: Her yıl yenilenen bir çalışma. Sadece 2016'da yapılacak bir genel seçimi ilgilendiriyor. 10 bin civarında üniversite öğrencisine ikamet vermemiz gerekiyor.

Vali Günaydın: Hemen rakamları inceledim. Isparta için 6 bin yeni nüfus yeterli oluyor. Bu durum kalıcı değil. Kastamonu'da ikametgahını getiren öğrencilere halk otobüslerinde indirim uygulamıştık. 

TÜİK'in son nüfus verilerine göre yaptığı illerin TBMM'de temsil sayısı çalışmasına göre, Isparta'nın milletvekili sayısı 4'den 3'e düştü. 256 bin nüfuslu Burdur ile 421 bin nüfuslu Isparta'nın milletvekilliği temsilinde aynı olması oldukça dikkat çekti. Isparta'nın milletvekili sayısının 4'den 3'e düşmesi kent yönetiminin de anında gündemine girdi. 
    
Ispartaspor konusunu konuşmak üzere biraraya gelen Vali Şehmus Günaydın, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Süreyya Sadi Bilgiç ile Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, milletvekilliği sayısının düşüşü ile ilgili de değerlendirme yaptı. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Bilgiç, 12 gün önceden konunun belli olduğunu ancak kamuoyuan yeni duyurulduğunu belirterek "bu sayı her yıl yenileniyor ve güncelleniyor. Çıkarılan sonuç 2016 yılında yapılacak genel seçimi ilgilendiriyor. Eğer bu yıl bir seçim olursa Isparta'nın temsil sayısı 4 değil, 3 olacak. 2017 için yeni bir değerlendirme yapılacak. 10 bin civarında üniversite öğrencisini ikametgah vermek zorundayız. O zaman vekil sayımız 3'den 4'e yeniden çıkacaktır" dedi.
    
Vali Şehmus Günaydın da konuyu hemen incelediğini belirterek " Ben hemen baktım. Isparta için 6 bin yetiyor. Çok az bir rakamla kaybetmişiz ama kalıcı değil" dedi. Kastamonu'da bu konuda yapılan çalışmadan örnek veren Vali Günaydın, "biz Kastamonu'da ikametgahını getiren öğrencilere halk otobüslerinde bir miktar indirim uygulamıştık. Isparta Belediyemiz de böyle bir karar alabilir. Hem nüfus artışı sağlanır hem de Belediyemizin İller Bankası payı artar" dedi.
    
Belediye Başkanı Günaydın da nüfusun artırılması yönünde Vali Günaydın'ın bu teklifine olumlu yaklaşarak konunun değerlendirileceğini söyledi.
Yorumlar0
Onay Bekleyenler0
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.