isparta-oto-ekspertizisparta-oto-ekspertiz
Gül ve elma diyarına ek havacılık diyarı
ISPARTA 0
ISPARTA DÜĞÜN SALONLARIisparta-oto-ekspertiz-raporuISPARTA-TENTE-BRANDA

BAKA AB tarafından desteklenen Uçak Bakım teknisyenliği eğitiminin ardından yeni AB projesi için çalışmaya başladı. Projenin yine havacılık alanında olacağını belirten BAKA Genel Sekreteri Mehmet Sırrı Özen havacılık sektöründe kümelenme açısından Isparta’nın doğal bir potansiyeli olduğunu söyleyerek “Isparta’da uçak bakım hangarı var, Kara Havacılık Okulu var, uçuş okulu var, üniversitemizin bölümü var ki yakında yenisi de açılıyor, projemiz var, ajans olarak bir kümelenme programımız var, bir de bunun üzerine Avrupa Birliğine başvuracağımız bir IPA programımız var ki yine havacılıkla ilgili bütçesi bundan çok daha fazla bir proje” dedi.

Isparta’nın gül ve elma diyarı olasının yanında havacılık diyarı olmasını hedeflediklerini belirten BAKA Genel Sekreteri Mehmet Sırrı Özen “Bu proje Isparta için çok önemli. Bugün için Isparta gül diyarı, elma diyarı olarak anılıyor. Fakat çok yakında havacılık diyarı olarak da anılacaktır. Bu proje bu noktada kilometre taşlarından biri. Havacılık sektörünün büyüklüğü ile ilgili farkında olmamız gereken şeyler var. Airbus şirketinin yaptığı araştırmaya göre 10 yıl içerisinde Türkiye havacılık sektörü 10,1 ile dünyanın en hızlı gelişen havacılık sektörü olacak. Avantajlı olduğumuz bir alan var. Havacılık sektörü diğer sektörlere göre kenara ittiğimiz bir alan gibi görünse de potansiyelimiz olduğu ortadadır. Yine yapılan başka bir çalışmaya göre Türkiye’deki yolcu trafiği 10,9 ile dünya ortalamasının çok çok üzerindedir. Dünya ortalaması 5,9, Avrupa ortalaması ise 5,7” diye konuştu.

58 MİLYAR DOLARLIK PASTA

Uçak bakım sektöründe çok büyük bir pasta olduğuna dikkat çeken Baka Genel Sekreteri Özen “Uçak bakım sektörüne geldiğimize ise durum çok daha enteransan. 2014 yılı itibari ile uçak bakım sektörünün büyüklüğü 58 milyar dolar. Bunun 2024’de yaklaşık 87 milyar dolara yükseleceği belirtiliyor. Türkiye’de toplam 6 tane uçak bakım hangarı var. Bunların 4’ü İstanbul’da, bir tanesi Ankara’da, biride Isparta’da. Bu projeyi geliştirmek için çok fazla sebebimiz var” ifadelerini kullandı.
 

HAVACILIK ISPARTA AÇISINDAN DOĞAL KÜMELENME

Havacılık sektöründe kümelenmek için Isparta’nın avantajları olduğuna dikkat çeken Özen “Kümelenme programları iki şekilde gerçekleştiriliyor. Bunlardan biri devlet destekli olarak birazcık zorlayarak, özel sektörün kendi katkıları ile yaptıkları kümelenme, bir tanesi de doğal kümelenme ki sizin çok fazla bir şey yapmadan kendiliğinden gerçekleşen kümelenme. Havacılık bu konuda Isparta’da önemli bir örnek olabilir. Isparta’da uçak bakım hangarı var, Kara Havacılık Okulu var, uçuş okulu var, üniversitemizin bölümü var ki yakında yenisi de açılıyor, projemiz var, ajans olarak bir kümelenme programımız var, bir de bunun üzerine Avrupa Birliğine başvuracağımız bir IPA programımız var ki yine havacılıkla ilgili bütçesi bundan çok daha fazla bir proje. Bu yolda hızlı bir şekilde ilerliyoruz. Bu eğitim projesinin bir merkez olarak kalıcı olması noktasında da gerekli adımları atacağız” diye konuştu.   

Yorumlar0
Onay Bekleyenler0
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.