isparta-ozel-guvenlikisparta-oto-ekspertizisparta-dogus-mutfak
Türkiye'de bir ilk üretime hazır!
ISPARTA
G.Tarihi: 30.06.2020 14:55
0
ISPARTA DÜĞÜN SALONLARIisparta-oto-ekspertiz-raporu
Akkuyu NGS'de Önemli Gelişme! Üretimleri Tamamlandı

Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nin (NGS) ilk ünitesinde kullanılacak 4 buhar jeneratörünün üretimi tamamlandı.

Rusya Devlet Atom Enerjisi Kurumunun (Rosatom) mühendislik bölümü Atomenergomash AŞ'den yapılan açıklamaya göre, Akkuyu NGS'nin ilk ünitesinde kullanılmak üzere üretilen buhar jeneratörleriyle santral inşaatında önemli bir aşama daha sona erdi. 

Akkuyu NGS'de önemli gelişme! Üretimleri tamamlandı
Gerekli test ve kontrollerin yapıldığı buhar jeneratörleri üzerinde kalite uzmanları tarafından her bir ürün için toplamda 415 kontrol operasyonu gerçekleştirildi. 

Her birinin çapı 4 metreden fazla, uzunluğu yaklaşık 15 metre, ağırlığı ise 340 ton olan jeneratörlerin üretim ve kontrol aşaması yaklaşık 2 yıl sürdü. 

Akkuyu NGS'de önemli gelişme! Üretimleri tamamlandı

Akkuyu NGS'nin inşasına ilişkin hükümetler arası anlaşma Rusya ile 2010'da imzalanmıştı. 

Akkuyu NGS'de önemli gelişme! Üretimleri tamamlandı
Toplam 4 bin 800 megavat kurulu güce sahip 4 reaktörden oluşacak santralin ilk ünitesinin 2023 yılında devreye alınması hedefleniyor.
Yorumlar0
Onay Bekleyenler0
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.